Vietnam Blog

Backpacken Vietnam en Cambodja

Backpacken Vietnam en Cambodja

Backpacken Vietnam en Cambodja is een populaire reisroute onder avontuurlijke reizigers. Deze twee landen in Zuidoost-Azië bieden een unieke mix van prachtige landschappen, rijke geschiedenis, bruisende steden en gastvrije bevolking. Of je nu een ervaren backpacker bent of voor het eerst op reis gaat, Vietnam en Cambodja hebben voor ieder wat wils.

Waarom backpacken in Vietnam en Cambodja?

Er zijn talloze redenen waarom backpacken in Vietnam en Cambodja een geweldige ervaring is. Hier zijn enkele hoogtepunten:

  • Prachtige natuur: Van de adembenemende Halong Bay in Vietnam tot de majestueuze tempels van Angkor Wat in Cambodja, deze landen bieden een overvloed aan natuurlijke schoonheid.
  • Rijke geschiedenis: Beide landen hebben een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren. Verken de oude keizerlijke stad Hue in Vietnam of leer over het Khmer-rijk in Cambodja.
  • Heerlijk eten: De Vietnamese en Cambodjaanse keuken zijn wereldberoemd. Proef de heerlijke pho-soep in Vietnam of geniet van een traditionele amok-curry in Cambodja.
  • Vriendelijke bevolking: De lokale bevolking in Vietnam en Cambodja staat bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Je zult je zeker welkom voelen tijdens je reis.
  • Betaalbaarheid: Backpacken in Vietnam en Cambodja is relatief goedkoop. Accommodatie, eten en vervoer zijn allemaal betaalbaar, waardoor het ideaal is voor reizigers met een beperkt budget.

Reisroute voor backpacken in Vietnam en Cambodja

Als je van plan bent om Vietnam en Cambodja te backpacken, is het handig om een reisroute te plannen. Hier is een voorbeeld van een mogelijke route:

Ho Chi Minhstad, Vietnam

Begin je reis in Ho Chi Minhstad, de grootste stad van Vietnam. Verken de bruisende straten, bezoek het War Remnants Museum en geniet van het heerlijke streetfood.

Da Nang en Hoi An, Vietnam

Reis naar Da Nang en Hoi An, twee charmante steden in Centraal-Vietnam. Ontspan op de prachtige stranden van Da Nang en verken de historische oude stad van Hoi An.

Hue, Vietnam

Bezoek Hue, de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Verken de oude keizerlijke stad, bezoek de keizerlijke tombes en maak een boottocht over de Parfumrivier.

Hanoi en Halong Bay, Vietnam

Reis naar Hanoi, de bruisende hoofdstad van Vietnam. Verken de oude wijk, proef lokale gerechten en maak een onvergetelijke boottocht door de prachtige Halong Bay.

Phnom Penh, Cambodja

Steek de grens over naar Cambodja en bezoek Phnom Penh, de hoofdstad van het land. Leer over de tragische geschiedenis van het Khmer-rijk in het Tuol Sleng Genocide Museum en de Killing Fields.

Siem Reap en Angkor Wat, Cambodja

Reis naar Siem Reap, de thuisbasis van de beroemde tempels van Angkor Wat. Verken de indrukwekkende tempelcomplexen en geniet van de prachtige zonsondergangen.

Sihanoukville en de eilanden, Cambodja

Eindig je reis in Sihanoukville, een populaire badplaats in Cambodja. Ontspan op de prachtige stranden of maak een boottocht naar de nabijgelegen eilanden zoals Koh Rong.

Dit is slechts een voorbeeld van een mogelijke reisroute. Je kunt de route aanpassen aan je eigen voorkeuren en interesses.

Tips voor backpacken in Vietnam en Cambodja

Hier zijn enkele handige tips om je backpackavontuur in Vietnam en Cambodja soepel te laten verlopen:

  • Zorg voor een goede reisverzekering en controleer of je de juiste vaccinaties hebt.
  • Neem lichte en ademende kleding mee, aangezien het klimaat in Vietnam en Cambodja vaak warm en vochtig is.
  • Leer enkele basiszinnen in het Vietnamees en Khmer om gemakkelijker te communiceren met de lokale bevolking.
  • Gebruik altijd een betrouwbare bron voor het boeken van accommodatie en vervoer.
  • Wees voorzichtig met je persoonlijke bezittingen en houd ze goed in de gaten, vooral in drukke toeristische gebieden.
  • Probeer lokale gerechten uit en wees avontuurlijk met het proeven van streetfood, maar zorg ervoor dat het vers en hygiënisch is.
  • Respecteer de lokale cultuur en tradities, vooral bij het bezoeken van religieuze plaatsen.

Backpacken in Vietnam en Cambodja is een onvergetelijke ervaring. Met prachtige landschappen, rijke geschiedenis en vriendelijke bevolking, zul je zeker genieten van je avontuur in deze twee fascinerende landen.

Meer Vietnam