Vietnam Blog

Vietnam juli augustus

Vietnam juli augustus

Vietnam is een prachtig land in Zuidoost-Azië dat veel te bieden heeft, vooral in de maanden juli en augustus. Deze periode is ideaal om Vietnam te bezoeken vanwege het aangename weer en de vele festivals en evenementen die plaatsvinden. Hieronder vind je een overzicht van de hoogtepunten van Vietnam in juli en augustus:

1. Hanoi

Hanoi, de bruisende hoofdstad van Vietnam, is een must-visit bestemming in juli en augustus. De stad biedt een mix van historische bezienswaardigheden, levendige markten en heerlijk eten. Verken de oude wijk van Hanoi, bezoek het Ho Chi Minh Mausoleum en geniet van een traditionele waterpoppenshow.

2. Halong Bay

Een bezoek aan Vietnam is niet compleet zonder een cruise door de adembenemende Halong Bay. Met zijn turquoise wateren en kalkstenen eilanden is dit een van de meest spectaculaire natuurlijke landschappen ter wereld. Geniet van een ontspannen boottocht, ga kajakken of zwemmen in de baai en bewonder de prachtige zonsondergangen.

3. Hoi An

Hoi An, een charmante stad in Centraal-Vietnam, staat bekend om zijn historische oude stad en kleurrijke lantaarns. In juli en augustus is het weer perfect om door de smalle straatjes te slenteren en te genieten van de lokale keuken. Vergeet niet om een traditionele Vietnamese lantaarn te kopen als souvenir!

4. Sapa

Als je van trektochten en prachtige landschappen houdt, is Sapa de place to be. Deze bergachtige regio in het noorden van Vietnam biedt adembenemende uitzichten op rijstterrassen en traditionele bergstammen. Maak een trektocht door de bergen, ontmoet de lokale bevolking en geniet van de frisse berglucht.

5. Da Lat

Da Lat, ook wel bekend als het “Parijs van Vietnam”, is een populaire bestemming vanwege zijn aangename klimaat en prachtige landschappen. In juli en augustus bloeien de bloemen in Da Lat op en kun je genieten van kleurrijke tuinen en parken. Bezoek de beroemde Crazy House, maak een wandeling rond het Xuan Huong-meer en proef de lokale aardbeien.

6. Festivals en evenementen

In juli en augustus vinden er verschillende festivals en evenementen plaats in Vietnam. Een van de meest opvallende is het Vu Lan-festival, ook wel bekend als de Geestenmaand. Tijdens dit festival eren de Vietnamezen hun voorouders en bieden ze eten en geschenken aan de geesten. Het is een unieke culturele ervaring die je niet mag missen.

Daarnaast is er het Mid-Autumn Festival, een van de belangrijkste festivals in Vietnam. Het wordt gevierd met kleurrijke lantaarns, traditionele dansen en heerlijke maancakes. Het is een geweldige gelegenheid om de lokale cultuur te ervaren en deel te nemen aan vrolijke festiviteiten.

Conclusie

Vietnam in juli en augustus is een geweldige tijd om het land te verkennen. Met aangenaam weer, prachtige landschappen en levendige festivals is er voor elk wat wils. Of je nu wilt genieten van de bruisende steden, de adembenemende natuur of de rijke cultuur, Vietnam heeft het allemaal. Plan je reis naar Vietnam in juli of augustus en maak onvergetelijke herinneringen!

Meer Vietnam