Vietnam Blog

Reizen naar Vietnam tips

Reizen naar Vietnam tips

Als je van plan bent om naar Vietnam te reizen, zijn hier enkele handige tips om je reis soepel en plezierig te laten verlopen.

1. Visum

Voordat je naar Vietnam reist, moet je ervoor zorgen dat je een geldig visum hebt. Je kunt een visum aanvragen bij de Vietnamese ambassade of een visumbureau. Zorg ervoor dat je dit ruim van tevoren regelt, zodat je geen problemen ondervindt bij aankomst in Vietnam.

2. Vaccinaties

Het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen ziektes die in Vietnam kunnen voorkomen. Raadpleeg een reisadviesdienst of je huisarts om te weten welke vaccinaties je nodig hebt. Zorg ervoor dat je deze vaccinaties ruim van tevoren krijgt, omdat sommige vaccinaties een aantal weken nodig hebben om effectief te zijn.

3. Klimaat en kleding

Het klimaat in Vietnam kan sterk variëren, afhankelijk van het seizoen en de regio. Het is belangrijk om je kleding aan te passen aan het weer. In het algemeen is lichte en ademende kleding geschikt voor de warme en vochtige zomers, terwijl je in de winter warmere kleding nodig hebt, vooral in het noorden van Vietnam. Vergeet niet om een regenjas of paraplu mee te nemen, aangezien het regenseizoen in sommige delen van Vietnam hevig kan zijn.

4. Geldzaken

De munteenheid in Vietnam is de Vietnamese dong (VND). Het is handig om wat contant geld bij je te hebben voor kleine uitgaven, maar de meeste grote hotels, restaurants en winkels accepteren ook creditcards. Zorg ervoor dat je je bank op de hoogte stelt van je reisplannen, zodat je je creditcard zonder problemen kunt gebruiken in Vietnam. Geld wisselen kan bij banken en geautoriseerde wisselkantoren.

5. Transport

Er zijn verschillende manieren om je in Vietnam te verplaatsen, zoals bussen, treinen, taxi’s en binnenlandse vluchten. Het is handig om van tevoren je reisroute te plannen en te beslissen welk vervoermiddel het meest geschikt is voor elke etappe van je reis. Houd er rekening mee dat het verkeer in Vietnam druk kan zijn, vooral in grote steden zoals Hanoi en Ho Chi Minhstad. Wees voorzichtig bij het oversteken van de straat en overweeg het huren van een motor of fiets alleen als je ervaren bent in het rijden in chaotisch verkeer.

6. Eten en drinken

De Vietnamese keuken staat bekend om zijn heerlijke gerechten en unieke smaken. Probeer zeker de lokale specialiteiten zoals pho (noedelsoep), banh mi (broodje) en springrolls. Wees voorzichtig met het eten van straatvoedsel, vooral als het niet goed gekookt of bereid lijkt te zijn. Drink alleen water uit verzegelde flessen en vermijd ijsblokjes in drankjes als je twijfelt over de hygiëne. Het is ook handig om een reisapotheek bij je te hebben met medicijnen tegen maagklachten en diarree, voor het geval je last krijgt van voedselgerelateerde problemen.

7. Cultuur en gewoonten

Respecteer de lokale cultuur en gewoonten tijdens je verblijf in Vietnam. Kleed je gepast bij het bezoeken van religieuze plaatsen en bedek je schouders en knieën. Verwijder je schoenen voordat je een tempel of iemands huis binnengaat. Het is ook beleefd om te leren begroeten in het Vietnamees, zoals “Xin chào” (hallo) en “Cảm ơn” (dank je wel). Wees respectvol naar de lokale bevolking en vermijd het tonen van openbare genegenheid, vooral in landelijke gebieden waar dit als ongepast kan worden beschouwd.

8. Bezienswaardigheden

Vietnam heeft veel prachtige bezienswaardigheden om te verkennen, zoals de Ha Longbaai, de oude stad Hoi An, de Cu Chi-tunnels en de Mekongdelta. Maak een lijst van de plaatsen die je wilt bezoeken en plan je reisroute dienovereenkomstig. Het is ook handig om van tevoren entreetickets te kopen om lange wachtrijen te vermijden. Vergeet niet om je camera mee te nemen om de adembenemende landschappen en historische locaties vast te leggen.

Met deze tips ben je goed voorbereid op je reis naar Vietnam. Geniet van de prachtige natuur, de rijke cultuur en de gastvrijheid van de Vietnamese bevolking. Veel plezier!

Meer Vietnam