Vietnam Blog

Route Vietnam

An Hai Beach

Route Vietnam

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke reisbestemming, dan is Vietnam zeker een land dat je moet overwegen. Met zijn adembenemende landschappen, rijke cultuur en vriendelijke bevolking biedt Vietnam een unieke ervaring voor reizigers. Een van de beste manieren om dit prachtige land te verkennen, is door het volgen van een route die je langs de meest indrukwekkende plekken brengt. In dit artikel zullen we een aantal hoogtepunten van de route Vietnam bespreken.

Hanoi

Je reis begint meestal in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Deze bruisende stad is een mix van oude tradities en moderne ontwikkelingen. Bezoek de historische wijk van de Oude Stad, waar je door smalle straatjes kunt dwalen en de prachtige architectuur kunt bewonderen. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het Hoan Kiem-meer, een populaire ontmoetingsplaats voor zowel toeristen als de lokale bevolking.

Ha Long Bay

Vanuit Hanoi kun je een excursie maken naar Ha Long Bay, een van de meest iconische bestemmingen van Vietnam. Deze prachtige baai staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is bekend om zijn kalkstenen eilanden en helderblauwe wateren. Maak een boottocht door de baai en geniet van het adembenemende uitzicht. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de grotten en stranden in de omgeving.

Hue

Na Ha Long Bay kun je verder reizen naar Hue, de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Hier kun je de keizerlijke stad verkennen, die bestaat uit verschillende paleizen, tempels en paviljoens. Breng ook een bezoek aan de Thien Mu-pagode, een van de oudste boeddhistische tempels van Vietnam. Vergeet niet om de lokale keuken te proeven en te genieten van de heerlijke gerechten die Hue te bieden heeft.

Hoi An

Vanuit Hue kun je verder reizen naar Hoi An, een charmante stad die bekend staat om zijn historische architectuur en kleurrijke lantaarns. Wandel door de smalle straatjes van de oude stad en bewonder de prachtige gebouwen uit de 15e tot de 19e eeuw. Hoi An staat ook bekend om zijn kleermakers, dus dit is een geweldige plek om op maat gemaakte kleding te laten maken. Vergeet niet om een boottocht te maken over de Thu Bon-rivier en te genieten van het prachtige uitzicht.

Ho Chi Minh-stad

Je reis eindigt meestal in Ho Chi Minh-stad, voorheen bekend als Saigon. Deze bruisende metropool is het economische en culturele centrum van Vietnam. Bezoek het Herenigingspaleis, dat een belangrijke rol speelde tijdens de Vietnamoorlog, en leer meer over de geschiedenis van het land in het War Remnants Museum. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Ben Thanh-markt, waar je kunt genieten van heerlijk eten en souvenirs kunt kopen.

Dit zijn slechts enkele hoogtepunten van de route Vietnam. Het land heeft nog veel meer te bieden, zoals de prachtige rijstterrassen van Sapa, de Mekong Delta en de historische stad Dalat. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, natuur of avontuur, Vietnam heeft voor elk wat wils. Dus pak je koffers en ga op ontdekkingstocht langs de route Vietnam!

Meer Vietnam