Vietnam Blog

Vietnam Golden Bridge

Vietnam Golden Bridge

De Vietnam Golden Bridge is een spectaculaire toeristische attractie gelegen in de Ba Na-heuvels in de provincie Da Nang, Vietnam. Deze brug, ook wel bekend als de “Cau Vang” in het Vietnamees, is een architectonisch meesterwerk dat bezoekers van over de hele wereld trekt. Met zijn unieke ontwerp en adembenemende uitzichten, is de Vietnam Golden Bridge een must-see bestemming voor reizigers die Vietnam bezoeken.

Ontwerp en constructie

De Vietnam Golden Bridge is ontworpen door het architectenbureau TA Landscape Architecture en werd geopend voor het publiek in juni 2018. De brug is 150 meter lang en staat op een hoogte van 1.400 meter boven de zeespiegel. Wat deze brug zo uniek maakt, is het enorme paar handen die de brug ondersteunen. Deze sculpturen van stenen handen lijken uit de grond te komen en geven de brug een magische uitstraling.

De brug is gemaakt van goudkleurig staal en biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen en het weelderige groene landschap. Het ontwerp van de brug is geïnspireerd op de mythische Gouden Brug van de goden, die volgens de legende de hemel en de aarde met elkaar verbindt.

Bezoekerservaring

De Vietnam Golden Bridge biedt bezoekers een unieke ervaring die ze niet snel zullen vergeten. Terwijl ze over de brug lopen, kunnen ze genieten van het adembenemende uitzicht op de omliggende natuurlijke schoonheid. De brug biedt ook verschillende uitkijkpunten waar bezoekers kunnen stoppen en foto’s kunnen maken van het prachtige landschap.

Naast het bewonderen van het uitzicht, kunnen bezoekers ook genieten van de vele attracties en activiteiten in de omgeving van de Vietnam Golden Bridge. De Ba Na-heuvels herbergen een pretpark, een bloementuin en verschillende restaurants en cafés. Bezoekers kunnen ook een ritje maken in de kabelbaan die hen naar de top van de heuvels brengt, waar ze kunnen genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving.

Trekpleister voor toeristen

De Vietnam Golden Bridge is uitgegroeid tot een van de populairste toeristische attracties in Vietnam. Jaarlijks trekt de brug duizenden bezoekers van over de hele wereld. Het unieke ontwerp en de prachtige locatie maken het een favoriete bestemming voor fotografen en natuurliefhebbers.

De brug is ook een populaire trouwlocatie geworden vanwege zijn romantische en sprookjesachtige uitstraling. Veel stellen kiezen ervoor om hun huwelijksgeloften op de Vietnam Golden Bridge uit te wisselen, terwijl ze omringd worden door de prachtige natuurlijke omgeving.

Conclusie

De Vietnam Golden Bridge is een adembenemende toeristische attractie die bezoekers een unieke ervaring biedt. Met zijn unieke ontwerp en prachtige locatie in de Ba Na-heuvels, is de brug een must-see bestemming voor reizigers die Vietnam bezoeken. Of je nu een natuurliefhebber, fotograaf of avonturier bent, de Vietnam Golden Bridge zal je zeker betoveren met zijn schoonheid en magie.

Meer Vietnam