Vietnam Blog

Backpacking Route Vietnam

Backpacking Route Vietnam

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke reiservaring, dan is backpacken in Vietnam een geweldige keuze. Vietnam biedt een schat aan prachtige landschappen, rijke cultuur en heerlijk eten. In dit artikel zullen we de ideale backpacking route door Vietnam verkennen, waarbij we enkele van de meest adembenemende bestemmingen van het land bezoeken.

Ho Chi Minh City

Je backpacking avontuur begint in Ho Chi Minh City, voorheen bekend als Saigon. Deze bruisende stad is de perfecte introductie tot Vietnam. Bezoek de beroemde Ben Thanh-markt, waar je kunt onderhandelen over souvenirs en lokale gerechten kunt proeven. Verken ook de historische bezienswaardigheden, zoals het Herenigingspaleis en het War Remnants Museum.

Mekong Delta

Vanuit Ho Chi Minh City kun je een dagtocht maken naar de Mekong Delta. Deze regio staat bekend om zijn weelderige rijstvelden, drijvende markten en charmante dorpjes. Maak een boottocht langs de kronkelende rivieren en geniet van de rustige sfeer van het platteland. Vergeet niet om lokale specialiteiten te proeven, zoals verse kokosnootsnoepjes en rijstnoedels.

Nha Trang

Reis verder naar Nha Trang, een populaire badplaats aan de kust van Vietnam. Hier kun je ontspannen op de prachtige stranden, snorkelen in de heldere wateren en genieten van heerlijke zeevruchten. Breng ook een bezoek aan de nabijgelegen eilanden, zoals Hon Mun en Hon Tam, waar je kunt duiken en het kleurrijke onderwaterleven kunt verkennen.

Hoi An

Hoi An is een charmante stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het staat bekend om zijn oude stad, met smalle straatjes, historische gebouwen en traditionele lantaarns. Verken de lokale markten, waar je handgemaakte kleding en souvenirs kunt kopen. Maak ook een fietstocht door de omgeving en bezoek de prachtige rijstvelden en lokale dorpen.

Hue

Vanuit Hoi An kun je verder reizen naar Hue, de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Bezoek de indrukwekkende keizerlijke citadel, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Verken ook de prachtige pagodes en maak een boottocht over de Parfumrivier. Hue is ook beroemd om zijn heerlijke keuken, dus zorg ervoor dat je enkele lokale gerechten probeert, zoals bun bo Hue (pittige noedelsoep) en banh khoai (Vietnamese pannenkoeken).

Hanoi

Je backpacking route eindigt in Hanoi, de bruisende hoofdstad van Vietnam. Verken de oude wijk, waar je smalle straatjes, koloniale gebouwen en traditionele tempels vindt. Bezoek het Ho Chi Minh Mausoleum en het prachtige Hoan Kiem-meer. Vergeet niet om te genieten van de heerlijke streetfood in Hanoi, zoals pho (noedelsoep) en banh mi (Vietnamese stokbrood).

Deze backpacking route door Vietnam biedt een perfecte mix van cultuur, natuur en avontuur. Vergeet niet om je reis goed te plannen en voldoende tijd te nemen om van elke bestemming te genieten. Vietnam zal je zeker betoveren met zijn schoonheid en gastvrijheid.

Meer Vietnam