Vietnam Blog

Backpackers Vietnam Ho Chi Minh

Ho Chi Minh City, voorheen bekend als Saigon, is een bruisende stad in Vietnam die backpackers van over de hele wereld aantrekt. Met zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en betaalbare prijzen is het een populaire bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en nieuwe ervaringen. In dit artikel zullen we de hoogtepunten van Ho Chi Minh City voor backpackers bespreken, inclusief accommodatie, bezienswaardigheden, eten en drinken, en vervoer.

Accommodatie

Ho Chi Minh City biedt een breed scala aan accommodatiemogelijkheden voor backpackers, variërend van budgethostels tot luxe hotels. Een populaire keuze onder backpackers is het Pham Ngu Lao-gebied, dat bekend staat als het backpackersdistrict. Hier vind je talloze hostels en guesthouses tegen betaalbare prijzen. Een andere optie is het Bui Vien-gebied, dat bekend staat om zijn bruisende nachtleven en levendige sfeer.

Enkele aanbevolen accommodaties in Ho Chi Minh City zijn:

 • Backpacker Saigon Hostel
 • The Common Room Project
 • Allez Boo Hostel
 • Ngoc Thao Guesthouse

Bezienswaardigheden

Ho Chi Minh City heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Een must-see attractie is het War Remnants Museum, waar je meer kunt leren over de Vietnamoorlog en de impact ervan op het land. Het Herenigingspaleis is ook een populaire bezienswaardigheid, met zijn indrukwekkende architectuur en historische betekenis.

Andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, zijn onder andere:

 • Ben Thanh Market – een levendige markt waar je souvenirs en lokale producten kunt kopen
 • Notre-Damekathedraal – een prachtige kathedraal gebouwd in de Franse koloniale tijd
 • Bitexco Financial Tower – een wolkenkrabber met een observatiedek dat een panoramisch uitzicht over de stad biedt
 • Cu Chi-tunnels – een netwerk van ondergrondse tunnels die werden gebruikt tijdens de Vietnamoorlog

Eten en drinken

Ho Chi Minh City staat bekend om zijn heerlijke streetfood en levendige eetcultuur. Als backpacker moet je zeker de lokale gerechten proberen, zoals pho (noedelsoep), banh mi (Vietnamese sandwich) en bun cha (gegrild varkensvlees met noedels).

Enkele aanbevolen eetplekken in Ho Chi Minh City zijn:

 • Ben Thanh Street Food Market – een overdekte markt met een breed scala aan streetfoodkraampjes
 • Baba’s Kitchen – een populair Indiaas restaurant met heerlijke curry’s en tandoori gerechten
 • Secret Garden – een verborgen restaurant op het dak met een prachtig uitzicht en heerlijke Vietnamese gerechten
 • Banh Xeo 46A – een lokale favoriet voor banh xeo, een knapperige pannenkoek gevuld met vlees en groenten

Vervoer

Ho Chi Minh City heeft een goed ontwikkeld openbaar vervoerssysteem, waardoor het gemakkelijk is om de stad te verkennen. Een populaire manier van reizen voor backpackers is per motorbike-taxi, ook wel bekend als “xe om”. Dit is een goedkope en snelle manier om door de stad te navigeren, maar zorg ervoor dat je een betrouwbare bestuurder kiest.

Daarnaast zijn er ook bussen en taxi’s beschikbaar in de stad. De bussen zijn goedkoop, maar het kan lastig zijn om de juiste route te vinden als je de taal niet spreekt. Taxi’s zijn een handige optie als je comfortabel wilt reizen, maar zorg ervoor dat je een betrouwbare taximaatschappij kiest en de meter laat aanzetten.

Conclusie:

Ho Chi Minh City is een geweldige bestemming voor backpackers die op zoek zijn naar avontuur, cultuur en betaalbaarheid. Met zijn diverse accommodatiemogelijkheden, interessante bezienswaardigheden, heerlijk eten en handig vervoerssysteem, is het een stad die zeker op je reisroute door Vietnam moet staan. Vergeet niet om je backpack in te pakken en te genieten van alles wat Ho Chi Minh City te bieden heeft!

Meer Vietnam