Vietnam Blog

Backpacken Vietnam 3 weken

Backpacken Vietnam 3 weken

Backpacken Vietnam 3 weken is een geweldige manier om dit prachtige land te verkennen. Vietnam is een populaire bestemming onder backpackers vanwege de adembenemende landschappen, rijke cultuur en vriendelijke bevolking. In dit artikel zullen we een gedetailleerd reisschema bespreken voor een onvergetelijke backpackervaring van 3 weken in Vietnam.

Week 1: Hanoi en Halong Bay

Je reis begint in de bruisende hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Verken de smalle straatjes van de oude wijk en proef de heerlijke lokale gerechten op de beroemde voedselmarkten. Bezoek ook het Ho Chi Minh Mausoleum en het prachtige Hoan Kiem-meer.

Na een paar dagen in Hanoi is het tijd om naar Halong Bay te gaan. Dit UNESCO-werelderfgoed staat bekend om zijn spectaculaire kalkstenen rotsformaties en turquoise wateren. Maak een boottocht door de baai en geniet van de adembenemende uitzichten. Vergeet niet om te zwemmen en te kajakken in de baai!

Week 2: Hoi An en Hue

Vanuit Halong Bay reis je naar Hoi An, een charmante stad die bekend staat om zijn oude stad en kleermakers. Verken de smalle straatjes, bewonder de historische architectuur en laat jezelf verwennen met op maat gemaakte kleding. Hoi An is ook een geweldige plek om te genieten van heerlijk eten en te ontspannen op het strand.

Na Hoi An reis je verder naar Hue, de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Bezoek de indrukwekkende keizerlijke stad en de verboden paarse stad. Maak ook een boottocht over de Parfumrivier en bezoek de prachtige Thien Mu-pagode. Hue is een stad vol geschiedenis en cultuur.

Week 3: Ho Chi Minh-stad en de Mekong Delta

Je laatste week begint in Ho Chi Minh-stad, voorheen bekend als Saigon. Verken de drukke straten, bezoek het War Remnants Museum en maak een wandeling door de beroemde Ben Thanh-markt. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Cu Chi-tunnels, een netwerk van ondergrondse gangen die werden gebruikt tijdens de Vietnamoorlog.

Vanuit Ho Chi Minh-stad kun je een dagtocht maken naar de Mekong Delta. Verken de drijvende markten, maak een boottocht door de kanalen en maak kennis met de lokale bevolking. De Mekong Delta is een fascinerende regio vol met rijstvelden en groene landschappen.

Na 3 weken backpacken in Vietnam zul je verliefd worden op dit prachtige land. Het is een bestemming die alles biedt, van adembenemende natuurlijke schoonheid tot rijke geschiedenis en cultuur. Vergeet niet om je reis goed te plannen, je visa op tijd te regelen en je voor te bereiden op het avontuur van je leven!

Meer Vietnam