Vietnam Blog

Rondreis Noord-Vietnam 2 Weken

Rondreis Noord-Vietnam 2 Weken

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en culturele reiservaring, dan is een rondreis door Noord-Vietnam van 2 weken een geweldige keuze. Deze regio van Vietnam staat bekend om zijn adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en diverse etnische minderheden. In dit artikel zullen we je meenemen op een virtuele reis door Noord-Vietnam en je laten kennismaken met enkele hoogtepunten die je tijdens je reis kunt ervaren.

Dag 1-3: Hanoi

Je rondreis begint in de bruisende hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Deze stad is een mix van oude tradities en moderne ontwikkelingen. Breng een bezoek aan de historische wijk van de Oude Kwartier, waar je smalle straatjes, oude tempels en lokale markten kunt verkennen. Vergeet niet om een traditionele Vietnamese koffie te proberen in een van de vele gezellige cafés.

Een andere must-see in Hanoi is het Hoan Kiem-meer, een prachtig meer in het hart van de stad. Maak een wandeling over de iconische Huc-brug en bezoek de Ngoc Son-tempel, gelegen op een klein eiland in het meer.

Dag 4-6: Sapa

Vanuit Hanoi reis je naar Sapa, een pittoresk bergstadje in het noorden van Vietnam. Sapa staat bekend om zijn prachtige rijstterrassen en kleurrijke bergstammen. Maak een trektocht door de rijstvelden en geniet van adembenemende uitzichten op de omliggende bergen.

Een hoogtepunt van een bezoek aan Sapa is het ontmoeten van de lokale bevolking. De regio is de thuisbasis van verschillende etnische minderheden, zoals de Hmong en de Dao. Leer meer over hun tradities, cultuur en levensstijl door een bezoek te brengen aan een van de lokale dorpen.

Dag 7-9: Halong Bay

Na Sapa is het tijd om naar een van de meest iconische bestemmingen van Vietnam te gaan: Halong Bay. Deze prachtige baai staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is beroemd om zijn kalkstenen rotsformaties en smaragdgroene wateren.

Maak een boottocht door de baai en geniet van het adembenemende landschap. Je kunt ook kajakken, zwemmen of gewoon ontspannen op het dek van de boot terwijl je geniet van de rustige omgeving. Vergeet niet om ‘s avonds de zonsondergang over de baai te bewonderen, een magisch moment dat je niet wilt missen.

Dag 10-12: Ninh Binh

Vanuit Halong Bay reis je naar Ninh Binh, ook wel bekend als “Halong Bay op het land”. Deze regio staat bekend om zijn prachtige karstlandschap, met indrukwekkende kalkstenen bergen en schilderachtige rivieren.

Een van de hoogtepunten van Ninh Binh is een boottocht door de Trang An-grotten. Vaar door smalle kanalen, omringd door weelderige vegetatie en ontdek verborgen grotten en tempels. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Bai Dinh-pagode, de grootste boeddhistische tempel van Vietnam.

Dag 13-14: Mai Chau

Je rondreis door Noord-Vietnam eindigt in Mai Chau, een rustig dorpje omgeven door prachtige rijstvelden en traditionele huizen op palen. Dit is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de landelijke sfeer.

Maak een fietstocht door de omgeving en verken de lokale dorpen. Je kunt ook deelnemen aan een traditionele dansvoorstelling en genieten van heerlijke lokale gerechten. Mai Chau biedt een unieke kans om het dagelijkse leven van de lokale bevolking te ervaren en te leren over hun tradities en cultuur.

Na 2 weken vol avontuur, cultuur en prachtige landschappen is het tijd om afscheid te nemen van Noord-Vietnam. Deze regio zal je zeker betoveren met zijn schoonheid en gastvrijheid. Een rondreis door Noord-Vietnam van 2 weken is een ervaring die je voor altijd bij zal blijven.

Meer Vietnam