Vietnam Blog

Vietnam Hand Bridge

Vietnam Hand Bridge

De Vietnam Hand Bridge is een opmerkelijke toeristische attractie in Vietnam. Deze brug, ook wel bekend als de Golden Bridge, is gelegen in de Ba Na Hills, in de buurt van de stad Da Nang. Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van het land en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld.

Ontwerp en architectuur

De Vietnam Hand Bridge is ontworpen door het architectenbureau TA Landscape Architecture. Het meest opvallende kenmerk van de brug is de enorme handen die de brug ondersteunen. Deze handen lijken uit de grond te komen en geven de brug een uniek en surrealistisch uiterlijk. De handen zijn bedekt met een laag goudverf, wat bijdraagt aan de naam “Golden Bridge”.

De brug zelf is gemaakt van staal en heeft een lengte van ongeveer 150 meter. Het biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en het weelderige landschap. De brug is ook versierd met prachtige bloemperken en groene planten, waardoor het een schilderachtige en pittoreske omgeving is.

Toeristische attractie

De Vietnam Hand Bridge is een populaire toeristische attractie geworden sinds de opening in 2018. Bezoekers kunnen de brug betreden en genieten van het panoramische uitzicht op de omgeving. Er zijn ook verschillende uitkijkpunten en fotomogelijkheden langs de brug, waardoor bezoekers de perfecte vakantiefoto kunnen maken.

Naast de brug zijn er ook andere attracties in de Ba Na Hills, zoals een pretpark, een kabelbaan en een bloementuin. Deze attracties maken het gebied een ideale bestemming voor gezinnen en avontuurlijke reizigers.

Beste tijd om te bezoeken

De Vietnam Hand Bridge kan het hele jaar door worden bezocht, maar de beste tijd om te gaan is tijdens het droge seizoen, dat loopt van maart tot en met september. Tijdens deze periode is het weer aangenaam en zijn de uitzichten helder. Het kan echter druk zijn tijdens de zomermaanden, dus het is raadzaam om vroeg te komen om de drukte te vermijden.

Hoe er te komen

De Vietnam Hand Bridge is gelegen in de Ba Na Hills, op ongeveer 30 kilometer van Da Nang. De meest handige manier om er te komen is door een taxi te nemen vanuit Da Nang. De rit duurt ongeveer een uur, afhankelijk van het verkeer. Er zijn ook georganiseerde tours beschikbaar die een bezoek aan de brug combineren met andere attracties in de omgeving.

Als je eenmaal bij de brug bent, moet je een toegangskaartje kopen om het gebied te betreden. De prijs van het kaartje varieert, afhankelijk van het seizoen en de leeftijd van de bezoeker. Het is raadzaam om van tevoren te controleren of er speciale kortingen of aanbiedingen beschikbaar zijn.

Conclusie

De Vietnam Hand Bridge is een unieke en adembenemende attractie in Vietnam. Met zijn opvallende ontwerp en prachtige uitzichten trekt het jaarlijks duizenden bezoekers. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, natuurliefhebber of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, de Vietnam Hand Bridge is zeker een bezoek waard.

Meer Vietnam