Vietnam Blog

Hanoi Airport Vietnam: De Poort naar het Betoverende Noorden van Vietnam

Hanoi Airport Vietnam, ook wel bekend als Noi Bai International Airport, is de belangrijkste luchthaven van de hoofdstad van Vietnam. Gelegen op ongeveer 45 kilometer ten noorden van het stadscentrum, is deze luchthaven de toegangspoort tot het betoverende noorden van Vietnam. Met zijn moderne faciliteiten en uitgebreide netwerk van internationale en binnenlandse vluchten, is Hanoi Airport Vietnam een drukke hub voor reizigers van over de hele wereld.

Faciliteiten op Hanoi Airport Vietnam

Hanoi Airport Vietnam biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizen zo comfortabel mogelijk te maken. Hier zijn enkele van de belangrijkste faciliteiten die beschikbaar zijn op de luchthaven:

  • Winkels en restaurants: Er zijn tal van winkels en restaurants op de luchthaven waar reizigers kunnen genieten van lokale en internationale gerechten, evenals duty-free winkels waar ze souvenirs en andere producten kunnen kopen.
  • Banken en geldautomaten: Reizigers kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot banken en geldautomaten op de luchthaven om geld te wisselen of geld op te nemen.
  • Wifi en oplaadpunten: Hanoi Airport Vietnam biedt gratis wifi in de terminalgebouwen, zodat reizigers verbonden kunnen blijven. Er zijn ook voldoende oplaadpunten beschikbaar om elektronische apparaten op te laden.
  • Bagageopslag: Voor reizigers die hun bagage willen opslaan tijdens een tussenstop in Hanoi, biedt de luchthaven bagageopslagfaciliteiten.
  • Medische diensten: Er is een medische kliniek op de luchthaven voor noodgevallen en basisgezondheidszorg.

Internationale en binnenlandse vluchten

Hanoi Airport Vietnam is een belangrijk knooppunt voor zowel internationale als binnenlandse vluchten. Het biedt verbindingen naar bestemmingen over de hele wereld, waaronder Azië, Europa, Noord-Amerika en Australië. Enkele van de populaire internationale luchtvaartmaatschappijen die Hanoi Airport Vietnam bedienen, zijn onder andere Vietnam Airlines, Emirates, Cathay Pacific en Singapore Airlines.

Voor binnenlandse vluchten is Hanoi Airport Vietnam een belangrijke hub voor reizen naar andere steden in Vietnam, zoals Ho Chi Minhstad, Da Nang en Hue. Vietnam Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Vietnam, biedt regelmatige binnenlandse vluchten van en naar Hanoi Airport Vietnam.

Vervoer van en naar Hanoi Airport Vietnam

Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden om van en naar Hanoi Airport Vietnam te reizen:

  • Taxi: Er zijn officiële taxi’s beschikbaar buiten de terminalgebouwen. Het is raadzaam om een betrouwbare taxi te kiezen en de ritprijs van tevoren te onderhandelen.
  • Shuttlebus: Er zijn shuttlebussen die regelmatig tussen de luchthaven en het stadscentrum rijden. Dit is een betaalbare optie voor reizigers die geen haast hebben.
  • Privétransfer: Veel hotels bieden privétransfers van en naar de luchthaven aan. Dit is een handige optie voor reizigers die op zoek zijn naar comfort en gemak.
  • Openbaar vervoer: Hoewel het openbaar vervoer in Hanoi goed ontwikkeld is, kan het voor reizigers met veel bagage een uitdaging zijn. Er zijn echter bussen die van en naar de luchthaven rijden.

Bezienswaardigheden in de buurt van Hanoi Airport Vietnam

Als je wat tijd hebt voordat je je reis voortzet, zijn er enkele prachtige bezienswaardigheden in de buurt van Hanoi Airport Vietnam die een bezoek waard zijn:

  • Hoan Kiem-meer: Dit iconische meer ligt in het hart van Hanoi en is een populaire plek voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Het biedt een rustige omgeving om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving.
  • Tempel van de Literatuur: Deze historische tempel is een van de oudste universiteiten in Vietnam en een belangrijke culturele bezienswaardigheid. Het is een plek waar je meer kunt leren over de rijke geschiedenis van Vietnam.
  • Old Quarter: Het oude kwartier van Hanoi is een doolhof van smalle straatjes, oude gebouwen en levendige markten. Het is een geweldige plek om te wandelen, te winkelen en te genieten van de lokale keuken.
  • Ha Long Bay: Hoewel het iets verder weg ligt, is Ha Long Bay een van de meest adembenemende natuurlijke wonderen van Vietnam. Het is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en staat bekend om zijn kalkstenen eilanden en smaragdgroene wateren.

Conclusie

Hanoi Airport Vietnam is de belangrijkste luchthaven van de hoofdstad van Vietnam en fungeert als de toegangspoort tot het betoverende noorden van het land. Met zijn moderne faciliteiten en uitgebreide netwerk van vluchten, is de luchthaven een drukke hub voor reizigers van over de hele wereld. Of je nu op doorreis bent naar andere bestemmingen in Vietnam of Hanoi zelf wilt verkennen, Hanoi Airport Vietnam biedt alle nodige faciliteiten en vervoersmogelijkheden om je reis zo comfortabel mogelijk te maken. Vergeet niet om wat tijd vrij te maken om enkele van de prachtige bezienswaardigheden in de buurt van de luchthaven te verkennen en te genieten van de rijke cultuur en geschiedenis van Vietnam.

Meer Vietnam