Vietnam Blog

Vietnam Nightlife

Vietnam Nightlife

Vietnam Nightlife is een bruisende en levendige scène die reizigers een onvergetelijke ervaring biedt. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen avondje uit of een wilde nacht vol feesten, Vietnam heeft voor elk wat wils. Van bruisende steden tot afgelegen stranden, er is altijd wel een plek waar je kunt genieten van het nachtleven in Vietnam.

Ho Chi Minh-stad

Een van de beste plekken om het nachtleven in Vietnam te ervaren is Ho Chi Minh-stad, voorheen bekend als Saigon. Deze stad barst van de energie en biedt een breed scala aan uitgaansgelegenheden. Hier zijn enkele hoogtepunten:

  • Bui Vien Street: Deze straat staat bekend als de backpackersstraat van Ho Chi Minh-stad. Het is een bruisende plek vol met bars, clubs en restaurants. Hier kun je genieten van goedkope drankjes, livemuziek en een levendige sfeer.
  • Rooftopbars: Ho Chi Minh-stad heeft een aantal geweldige rooftopbars waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de stad terwijl je geniet van een cocktail. Enkele populaire opties zijn de Chill Sky Bar en de Saigon Saigon Rooftop Bar.
  • Clubs: Voor degenen die van dansen houden, zijn er verschillende clubs in Ho Chi Minh-stad waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten. Enkele bekende clubs zijn Lush, Apocalypse Now en Glow Skybar.

Hanoi

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, heeft ook een bruisend nachtleven dat de moeite waard is om te verkennen. Hier zijn enkele populaire plekken:

  • Old Quarter: Het oude kwartier van Hanoi is een levendige wijk vol met bars, pubs en clubs. Het is een geweldige plek om te genieten van een drankje terwijl je de lokale sfeer opsnuift.
  • Ta Hien Street: Deze straat staat bekend als de “Bia Hoi-straat” en is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel locals als toeristen. Hier kun je genieten van goedkope bier en straatvoedsel terwijl je nieuwe mensen ontmoet.
  • Waterpuppetvoorstellingen: Een unieke ervaring in Hanoi is het bijwonen van een traditionele waterpuppetvoorstelling. Deze shows vinden ‘s avonds plaats en bieden een kijkje in de Vietnamese cultuur.

Nha Trang

Als je op zoek bent naar een bruisend nachtleven aan het strand, dan is Nha Trang de place to be. Deze populaire badplaats biedt een scala aan uitgaansgelegenheden, waaronder:

  • Sailing Club: De Sailing Club is een iconische plek in Nha Trang waar je kunt genieten van livemuziek, dansen en heerlijke cocktails. Het is een geweldige plek om te feesten tot in de vroege uurtjes.
  • Beach Bars: Langs het strand van Nha Trang vind je verschillende bars waar je kunt ontspannen met een drankje terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op zee.
  • Nightclubs: Voor degenen die graag dansen, zijn er verschillende nachtclubs in Nha Trang waar je kunt genieten van elektronische muziek en een bruisende sfeer.

Da Nang

Da Nang is een opkomende bestemming in Vietnam en biedt ook een levendig nachtleven. Hier zijn enkele hoogtepunten:

  • Dragon Bridge: De Dragon Bridge in Da Nang is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar ook een populaire plek om ‘s avonds te bezoeken. Elke zaterdag- en zondagavond spuwt de draak vuur en water, wat een spectaculair gezicht is.
  • Bars aan de rivier: Langs de rivier de Han vind je verschillende bars waar je kunt genieten van een drankje terwijl je uitkijkt over het water. Het is een ontspannen en sfeervolle plek om de avond door te brengen.
  • Asia Park: Asia Park is een pretpark dat ‘s avonds tot leven komt met kleurrijke lichten en attracties. Het is een geweldige plek voor gezinnen en groepen vrienden om plezier te hebben.

Of je nu een feestbeest bent of gewoon wilt genieten van een ontspannen avondje uit, Vietnam heeft voor ieder wat wils. Van bruisende steden tot prachtige stranden, het nachtleven in Vietnam zal je zeker niet teleurstellen. Vergeet niet om te genieten van de lokale cultuur en tradities terwijl je de verschillende uitgaansgelegenheden verkent. Vietnam Nightlife is een ervaring die je niet mag missen!

Meer Vietnam