Vietnam Blog

Best beaches in Vietnam

Vietnam is een prachtig land met een lange kustlijn en een overvloed aan adembenemende stranden. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of avontuurlijke watersporten, Vietnam heeft voor elk wat wils. In dit artikel zullen we enkele van de beste stranden in Vietnam verkennen, waar je kunt genieten van zon, zee en zand.

1. Nha Trang

Nha Trang is een populaire badplaats in Vietnam en staat bekend om zijn prachtige stranden. Het water is helderblauw en de zandstranden zijn perfect om te zonnebaden. Daarnaast biedt Nha Trang ook tal van watersportactiviteiten, zoals snorkelen, duiken en jetskiën. Het is een geweldige bestemming voor zowel gezinnen als avontuurlijke reizigers.

2. Phu Quoc

Phu Quoc is een tropisch paradijs in het zuiden van Vietnam. Het eiland heeft enkele van de mooiste stranden van het land, met wit zand en kristalhelder water. Bai Sao Beach is een van de meest populaire stranden van Phu Quoc, met zijn ongerepte schoonheid en rustige sfeer. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving.

3. Da Nang

Da Nang is een bruisende stad met een prachtig strand. My Khe Beach, ook wel bekend als China Beach, is een van de meest beroemde stranden van Vietnam. Het heeft fijn wit zand en is omgeven door weelderige groene bergen. Het strand is perfect om te zwemmen en te zonnebaden, en er zijn ook veel restaurants en bars in de buurt waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken.

4. Mui Ne

Mui Ne is een klein vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een populaire toeristische bestemming vanwege zijn prachtige stranden. Het is vooral bekend om zijn spectaculaire zandduinen, die een uniek landschap creëren. Het strand van Mui Ne is perfect om te kitesurfen vanwege de sterke wind. Als je op zoek bent naar avontuurlijke watersporten, dan is Mui Ne de ideale plek.

5. Hoi An

Hoi An is een charmante stad met een prachtig strand. Cua Dai Beach is een van de mooiste stranden in de omgeving, met zijn witte zand en kalme wateren. Het strand is perfect om te zwemmen en te zonnebaden, en er zijn ook veel strandbars waar je kunt genieten van een verfrissend drankje. Hoi An zelf staat bekend om zijn historische oude stad en is een must-visit bestemming in Vietnam.

6. Con Dao

Con Dao is een afgelegen eilandengroep in het zuiden van Vietnam en staat bekend om zijn ongerepte stranden. An Hai Beach is een van de meest pittoreske stranden van Con Dao, met zijn kristalheldere water en wit zand. Het eiland is ook een populaire plek om te snorkelen en te duiken, vanwege de prachtige koraalriffen en diverse mariene leven.

7. Ha Long Bay

Hoewel Ha Long Bay vooral bekend staat om zijn adembenemende kalkstenen rotsformaties, heeft het ook enkele prachtige stranden. Cat Ba Island, gelegen in Ha Long Bay, heeft verschillende stranden waar je kunt ontspannen en genieten van de prachtige omgeving. Het eiland biedt ook mogelijkheden voor kajakken en wandelen, waardoor het een geweldige bestemming is voor natuurliefhebbers.

Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving, de stranden van Vietnam hebben voor elk wat wils. Van de bruisende stadstranden tot afgelegen eilanden, er is een strand in Vietnam dat aan al je verwachtingen voldoet. Dus pak je zwemkleding in en maak je klaar voor een onvergetelijke strandvakantie in Vietnam!

Meer Vietnam