Vietnam Blog

Itinerary Vietnam 3 Weeks

Itinerary Vietnam 3 Weeks

Als je van plan bent om Vietnam te bezoeken en drie weken de tijd hebt, dan is het belangrijk om een goed reisschema te hebben. In dit artikel zullen we een gedetailleerd reisplan bespreken voor een geweldige ervaring in Vietnam gedurende drie weken.

Week 1: Noord-Vietnam

Je reis begint in Hanoi, de bruisende hoofdstad van Vietnam. Verken de oude wijk, bezoek de Tempel van de Literatuur en geniet van heerlijke Vietnamese gerechten op de lokale markten. Maak ook een uitstapje naar de beroemde Ha Long Bay, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht op de kalkstenen eilanden en grotten.

Vanuit Hanoi kun je een bezoek brengen aan Sapa, een prachtige bergstad omringd door rijstterrassen. Maak een trektocht door de bergen en ontmoet de lokale bergstammen. Vergeet niet om de markten van Sapa te verkennen en te genieten van het prachtige landschap.

Na Sapa kun je de nachttrein nemen naar de historische stad Hue. Bezoek de keizerlijke stad en de Verboden Paarse Stad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Verken ook de prachtige Thien Mu-pagode en maak een boottocht over de Parfumrivier.

Week 2: Centraal-Vietnam

Vanuit Hue kun je per trein of bus naar Hoi An reizen. Hoi An staat bekend om zijn charmante oude stad, met kleurrijke lantaarns en historische gebouwen. Verken de smalle straatjes, bezoek de Japanse overdekte brug en geniet van de lokale keuken. Maak ook een uitstapje naar de nabijgelegen stranden van Cua Dai en An Bang.

Na Hoi An kun je naar de stad Da Nang reizen, waar je de beroemde Marble Mountains kunt bezoeken. Beklim de trappen naar de top en geniet van het panoramische uitzicht op de omgeving. Da Nang heeft ook prachtige stranden, zoals My Khe Beach, waar je kunt ontspannen en genieten van de zon.

Vanuit Da Nang kun je een dagtocht maken naar de oude keizerlijke stad Hué. Bezoek de keizerlijke tombes en maak een boottocht over de Parfumrivier. Vergeet niet om de beroemde Thien Mu-pagode te bezoeken, die een belangrijke rol speelde tijdens de Vietnamoorlog.

Week 3: Zuid-Vietnam

Je laatste week in Vietnam breng je door in het zuiden van het land. Vlieg vanuit Da Nang naar Ho Chi Minhstad, voorheen bekend als Saigon. Verken de bruisende stad, bezoek het Herenigingspaleis en het War Remnants Museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van Vietnam.

Maak een dagtocht naar de Cu Chi-tunnels, een netwerk van ondergrondse gangen die werden gebruikt tijdens de Vietnamoorlog. Verken de tunnels en leer meer over de guerrillatactieken die werden gebruikt door het Viet Cong-leger.

Vanuit Ho Chi Minhstad kun je een bezoek brengen aan de Mekong Delta, een uitgestrekt gebied met rivieren, kanalen en rijstvelden. Maak een boottocht langs de drijvende markten, bezoek lokale dorpen en geniet van de rustige sfeer van het platteland.

Na de Mekong Delta kun je je reis afsluiten op het eiland Phu Quoc, waar je kunt ontspannen op de prachtige stranden en genieten van de zonsondergang. Verken ook de nationale parken en maak een boottocht naar de nabijgelegen eilanden.

Dit reisschema biedt een geweldige mix van cultuur, natuur en geschiedenis in Vietnam. Het land heeft zoveel te bieden en met drie weken heb je voldoende tijd om de hoogtepunten te ontdekken. Vergeet niet om je reis van tevoren te plannen en te genieten van elke minuut van je avontuur in Vietnam!

Meer Vietnam