Vietnam Blog

Must See Places Vietnam

Vietnam is een prachtig land met een rijke geschiedenis en adembenemende natuur. Er zijn talloze must see places in Vietnam die je niet mag missen tijdens je reis. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, geschiedenis, natuur of avontuur, Vietnam heeft voor ieder wat wils. Hieronder vind je een lijst met enkele van de meest indrukwekkende plekken die je absoluut moet bezoeken in Vietnam:

1. Hạ Longbaai

Hạ Longbaai is een UNESCO-werelderfgoed en een van de meest iconische landschappen van Vietnam. Deze prachtige baai staat bekend om zijn kalkstenen rotsformaties die uit het heldere water oprijzen. Een boottocht door de baai is een absolute must, waarbij je kunt genieten van het adembenemende uitzicht en de grotten kunt verkennen.

2. Hội An

Hội An is een charmante stad die bekend staat om zijn historische architectuur en kleurrijke lantaarns. Het oude stadscentrum van Hội An is een UNESCO-werelderfgoed en biedt een unieke mix van Chinese, Japanse en Vietnamese invloeden. Wandel door de smalle straatjes, bezoek de oude tempels en geniet van de heerlijke lokale keuken.

3. Huế

Huế was ooit de keizerlijke hoofdstad van Vietnam en staat bekend om zijn historische monumenten en prachtige paleizen. Bezoek de Verboden Paarse Stad, een complex van paleizen en tempels dat ooit alleen toegankelijk was voor de keizerlijke familie. Huế is ook de thuisbasis van enkele van de beste keizerlijke gerechten van Vietnam, dus zorg ervoor dat je de lokale specialiteiten probeert.

4. Sapa

Sapa is een bergstadje in het noorden van Vietnam, omringd door prachtige rijstterrassen en bergtoppen. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Maak een trektocht door de rijstvelden, ontmoet de lokale bergstammen en geniet van het adembenemende uitzicht op de omliggende bergen.

5. Phong Nha-Kẻ Bàng Nationaal Park

Phong Nha-Kẻ Bàng Nationaal Park is een van de meest spectaculaire natuurgebieden van Vietnam. Het park staat bekend om zijn grottenstelsel, waaronder de Hang Sơn Đoòng, de grootste grot ter wereld. Verken de grotten per boot of te voet en bewonder de prachtige stalactieten en stalagmieten.

6. Mekong Delta

De Mekong Delta is een uitgestrekt gebied in het zuiden van Vietnam, gevormd door de Mekong rivier. Het is een vruchtbaar gebied met drijvende markten, kleurrijke fruitboomgaarden en rustige kanalen. Maak een boottocht door de delta, bezoek de lokale markten en proef exotisch fruit rechtstreeks van de boom.

7. Đà Nẵng

Đà Nẵng is een moderne stad aan de kust van Vietnam en een populaire bestemming voor strandliefhebbers. Het heeft prachtige stranden, zoals My Khe Beach, dat vaak wordt beschouwd als een van de mooiste stranden ter wereld. Đà Nẵng is ook de thuisbasis van de beroemde Gouden Brug, een spectaculaire voetgangersbrug die wordt ondersteund door gigantische stenen handen.

Dit zijn slechts enkele van de must see places in Vietnam. Het land heeft nog veel meer te bieden, zoals de bruisende steden Hanoi en Ho Chi Minhstad, de schilderachtige rijstvelden van de Mù Cang Chải regio en de prachtige stranden van Nha Trang. Of je nu een cultuurliefhebber, natuurliefhebber of avonturier bent, Vietnam zal je zeker betoveren met zijn schoonheid en diversiteit.

Meer Vietnam