Vietnam Blog

Biggest Cave Vietnam

Biggest Cave Vietnam

De grootste grot van Vietnam, bekend als de “Biggest Cave Vietnam”, is een adembenemende natuurlijke formatie die zich bevindt in het Phong Nha-Ke Bang National Park. Deze grot, genaamd Hang Son Doong, is pas in 2009 ontdekt en wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire grotten ter wereld.

Hang Son Doong is gelegen in de provincie Quang Binh, in het centrale deel van Vietnam. Het is een van de vele grotten in het Phong Nha-Ke Bang National Park, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze grot is echter uniek vanwege zijn enorme omvang en prachtige kenmerken.

Kenmerken van Hang Son Doong

Hang Son Doong is de grootste grot ter wereld op basis van volume. Het heeft een totale lengte van ongeveer 9 kilometer en een maximale breedte van 200 meter. De hoogte van de grot varieert van 50 tot 200 meter, waardoor het een indrukwekkend gezicht is.

De grot heeft een eigen ecosysteem met een rivier, jungle en zelfs wolkenvorming binnenin. Het heeft ook een aantal enorme stalagmieten en stalactieten die de grot een magische uitstraling geven. Sommige van deze formaties zijn meer dan 70 meter hoog, waardoor ze de grootste ter wereld zijn.

Hang Son Doong heeft ook een ondergronds meer, genaamd “The Great Wall of Vietnam”. Dit meer is ongeveer 2,5 kilometer lang en biedt een unieke ervaring voor bezoekers. Het is mogelijk om met een boot door het meer te varen en de prachtige omgeving te bewonderen.

Ontdekking en toegankelijkheid

Hang Son Doong werd ontdekt door een lokale boer genaamd Ho Khanh in 1991, maar het duurde tot 2009 voordat de grot volledig werd verkend. Sindsdien is het een populaire bestemming geworden voor avontuurlijke reizigers en speleologen van over de hele wereld.

Vanwege de complexiteit en de gevaarlijke omstandigheden in de grot, is toegang tot Hang Son Doong beperkt. Er worden slechts een beperkt aantal vergunningen per jaar uitgegeven en bezoekers moeten deelnemen aan een georganiseerde tour om de grot te kunnen verkennen. Dit is om de grot en het delicate ecosysteem te beschermen.

De tour naar Hang Son Doong is een uitdagende en avontuurlijke ervaring. Bezoekers moeten door smalle doorgangen kruipen, abseilen en over rotsen klimmen om de grot te bereiken. Het is echter de moeite waard, want de schoonheid en grootsheid van de grot zijn adembenemend.

Andere grotten in Phong Nha-Ke Bang National Park

Naast Hang Son Doong zijn er nog veel meer prachtige grotten te vinden in het Phong Nha-Ke Bang National Park. Enkele van de meest opmerkelijke zijn:

  • Hang En: De derde grootste grot ter wereld, bekend om zijn indrukwekkende ondergrondse strand.
  • Hang Va: Een avontuurlijke grot met prachtige stalagmieten en stalactieten.
  • Hang Tien: Een grot met kristalheldere meren en een prachtig ondergronds landschap.
  • Paradise Cave: Een van de langste droge grotten ter wereld, met spectaculaire kalkstenen formaties.

Deze grotten bieden allemaal unieke ervaringen en zijn een must-see voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Conclusie

De Biggest Cave Vietnam, oftewel Hang Son Doong, is een van de meest indrukwekkende natuurlijke formaties ter wereld. Met zijn enorme omvang, prachtige stalagmieten en stalactieten, en een ondergronds meer, biedt deze grot een adembenemende ervaring voor bezoekers.

Hoewel de toegang tot Hang Son Doong beperkt is, zijn er nog veel andere prachtige grotten te verkennen in het Phong Nha-Ke Bang National Park. Deze grotten bieden allemaal unieke ervaringen en laten zien hoe bijzonder de natuurlijke schoonheid van Vietnam is.

Meer Vietnam