Vietnam Blog

Backpackers Hostel Vietnam

Backpackers Hostel Vietnam

Backpackers Hostel Vietnam is een populaire keuze onder reizigers die op zoek zijn naar betaalbare accommodatie en een levendige sfeer. Vietnam is een prachtig land met een rijke cultuur, adembenemende landschappen en heerlijk eten. Het is dan ook geen verrassing dat het land jaarlijks duizenden backpackers trekt.

Waarom kiezen voor een backpackers hostel in Vietnam?

Er zijn verschillende redenen waarom backpackers ervoor kiezen om in een hostel te verblijven tijdens hun reis door Vietnam:

  • Betaalbaarheid: Backpackers hostels in Vietnam zijn over het algemeen zeer betaalbaar, waardoor reizigers met een beperkt budget kunnen genieten van comfortabele accommodatie zonder de bank te breken.
  • Sociale sfeer: Hostels zijn ontmoetingsplaatsen voor reizigers van over de hele wereld. Het is gemakkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten, verhalen uit te wisselen en reiservaringen te delen.
  • Lokale kennis: Het personeel in backpackers hostels is vaak goed geïnformeerd over de lokale bezienswaardigheden, activiteiten en vervoersmogelijkheden. Ze kunnen waardevolle tips en aanbevelingen geven om het meeste uit je verblijf in Vietnam te halen.
  • Georganiseerde activiteiten: Veel hostels organiseren dagelijkse activiteiten zoals stadstours, kooklessen en pub crawls. Dit biedt reizigers de mogelijkheid om deel te nemen aan leuke en sociale activiteiten, zelfs als ze alleen reizen.
  • Flexibiliteit: Backpackers hostels bieden vaak verschillende soorten accommodatie, variërend van slaapzalen tot privékamers. Dit geeft reizigers de flexibiliteit om te kiezen wat het beste bij hun behoeften en budget past.

Populaire backpackers hostels in Vietnam

Er zijn talloze backpackers hostels verspreid over Vietnam, maar hier zijn enkele populaire opties:

1. Hanoi Backpackers Hostel

Hanoi Backpackers Hostel is een van de bekendste hostels in Vietnam. Het is gelegen in het hart van de bruisende oude wijk van Hanoi en biedt een scala aan accommodaties, van slaapzalen tot privékamers. Het hostel organiseert regelmatig feesten en activiteiten, waardoor het een geweldige keuze is voor reizigers die op zoek zijn naar een levendige sfeer.

2. The Common Room Project – Saigon

The Common Room Project in Saigon is een uniek hostel dat bekend staat om zijn gezellige sfeer en prachtige inrichting. Het hostel heeft een gemeenschappelijke ruimte waar reizigers kunnen ontspannen, een praatje kunnen maken en nieuwe vrienden kunnen maken. Het biedt ook comfortabele slaapzalen en privékamers.

3. Vietnam Backpacker Hostels – Hoi An

Vietnam Backpacker Hostels in Hoi An is een ideale keuze voor reizigers die op zoek zijn naar een ontspannen en rustige sfeer. Het hostel ligt op loopafstand van het historische centrum van Hoi An en biedt comfortabele accommodatie, een zwembad en een bar waar reizigers kunnen genieten van een drankje.

Tips voor het verblijf in een backpackers hostel in Vietnam

Als je van plan bent om in een backpackers hostel in Vietnam te verblijven, zijn hier enkele handige tips:

  • Neem een hangslot mee om je waardevolle spullen veilig op te bergen in de kluisjes.
  • Maak gebruik van de gemeenschappelijke ruimtes om nieuwe mensen te ontmoeten en reisverhalen te delen.
  • Informeer bij het hostel naar de beste lokale eetgelegenheden en bezienswaardigheden.
  • Wees respectvol naar andere gasten en houd rekening met de huisregels van het hostel.
  • Maak gebruik van de georganiseerde activiteiten om het meeste uit je verblijf te halen.

Al met al bieden backpackers hostels in Vietnam een geweldige optie voor reizigers die op zoek zijn naar betaalbare accommodatie, een sociale sfeer en lokale kennis. Of je nu alleen reist of met vrienden, een verblijf in een hostel kan je reiservaring in Vietnam verrijken.

Meer Vietnam