Vietnam Blog

Floating Market Vietnam

Floating Market Vietnam

De Floating Market Vietnam is een unieke en kleurrijke attractie die je niet mag missen tijdens een bezoek aan dit prachtige land. Deze markten zijn een belangrijk onderdeel van de Vietnamese cultuur en bieden een fascinerende kijk op het dagelijkse leven van de lokale bevolking.

Wat is een Floating Market?

Een floating market, ook wel drijvende markt genoemd, is een markt waar handelaren hun goederen verkopen vanaf boten. Deze markten zijn vooral te vinden in de Mekong Delta, een uitgestrekt gebied in het zuiden van Vietnam. De Mekong Delta staat bekend om zijn vruchtbare landbouwgrond en uitgebreide waterwegen, waardoor het de perfecte locatie is voor deze unieke markten.

De Floating Market Vietnam is een levendige en bruisende plek waar je een verscheidenheid aan producten kunt vinden, variërend van verse groenten en fruit tot handgemaakte ambachten en souvenirs. Het is een geweldige plek om lokale specialiteiten te proeven en te genieten van de levendige sfeer.

Bezoek aan de Floating Market Vietnam

Om de Floating Market Vietnam te ervaren, kun je een boottocht maken door de kronkelende waterwegen van de Mekong Delta. Deze boottochten zijn een avontuur op zich en bieden een prachtig uitzicht op het landschap en het dagelijkse leven langs de rivier.

Als je eenmaal bij de floating market aankomt, zul je versteld staan van de drukte en bedrijvigheid. De markt begint al vroeg in de ochtend en duurt tot het middaguur, dus het is het beste om zo vroeg mogelijk te gaan om de drukte te vermijden.

Terwijl je door de markt vaart, kun je genieten van de kleurrijke boten vol met verse producten en andere goederen. De handelaren roepen luid om hun waren aan te prijzen en proberen klanten aan te trekken. Het is een levendig schouwspel dat je zeker niet snel zult vergeten.

Wat kun je kopen op de Floating Market Vietnam?

Op de Floating Market Vietnam kun je een breed scala aan producten kopen. Enkele populaire items zijn:

  • Verse groenten en fruit: De markt staat bekend om zijn verse en smakelijke producten. Je kunt hier heerlijke tropische vruchten zoals mango’s, ananassen en bananen kopen.
  • Lokale specialiteiten: Proef de heerlijke Vietnamese gerechten en snacks die ter plekke worden bereid. Van pho (noedelsoep) tot banh mi (Vietnamese baguette), er is voor elk wat wils.
  • Handgemaakte ambachten: De Floating Market Vietnam is ook een geweldige plek om unieke handgemaakte souvenirs en ambachten te kopen. Denk aan traditionele kleding, sieraden en decoratieve voorwerpen.
  • Verse vis en zeevruchten: Aangezien de Mekong Delta een belangrijk visgebied is, kun je hier ook verse vis en zeevruchten kopen. Probeer de lokale specialiteiten zoals gegrilde vis en garnalen.

Naast het kopen van producten, kun je ook een kijkje nemen in het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Je ziet hoe ze wonen op hun boten en hoe ze hun goederen verhandelen. Het is een unieke ervaring die je een dieper inzicht geeft in de Vietnamese cultuur.

Conclusie

De Floating Market Vietnam is een must-visit attractie voor iedereen die Vietnam bezoekt. Het biedt een unieke kijk op het dagelijkse leven van de lokale bevolking en is een geweldige plek om lokale producten en ambachten te kopen. Vergeet niet vroeg te gaan om de drukte te vermijden en geniet van de kleurrijke en levendige sfeer van deze bijzondere markt.

Meer Vietnam