Vietnam Blog

Fruit Vietnam

An Hai Beach

Fruit Vietnam

Fruit Vietnam is een fascinerend onderwerp dat de rijke diversiteit van fruitsoorten in Vietnam belicht. Vietnam staat bekend om zijn vruchtbare grond en gunstige klimaat, waardoor het land een ideale plek is voor de teelt van verschillende soorten fruit. In dit artikel zullen we de meest populaire en unieke fruitsoorten van Vietnam verkennen.

1. Dragonfruit

Een van de meest iconische vruchten van Vietnam is de dragonfruit, ook wel bekend als pitahaya. Deze exotische vrucht heeft een felroze of geelgroene schil met schubben en een zacht vruchtvlees dat wit of rood kan zijn. Dragonfruit is rijk aan vitamine C en antioxidanten, en wordt vaak gebruikt in smoothies, salades en desserts.

2. Rambutan

Rambutan is een andere populaire vrucht in Vietnam. Het heeft een harige, rode schil en een zoet en sappig vruchtvlees. Rambutan is rijk aan vitamine C en mineralen zoals ijzer en calcium. Het wordt vaak vers gegeten, maar kan ook worden verwerkt tot sappen, jam en snoepjes.

3. Durian

Durian staat bekend als de “koning van de vruchten” in Vietnam. Deze grote vrucht heeft een stekelige, groene schil en een unieke geur die sterk kan zijn. Durian heeft een romig en zoet vruchtvlees dat geliefd is bij veel mensen, maar ook een sterke smaak heeft. Het wordt vaak vers gegeten of gebruikt in desserts en ijs.

4. Mangosteen

Mangosteen is een heerlijke vrucht met een paarse schil en wit vruchtvlees. Het heeft een zoete en zure smaak en wordt vaak beschouwd als een van de lekkerste vruchten ter wereld. Mangosteen is rijk aan antioxidanten en vitamine C, en wordt vaak vers gegeten of verwerkt tot sappen en desserts.

5. Longan

Longan is een kleine vrucht met een dunne, bruine schil en een zoet en sappig vruchtvlees. Het wordt vaak vergeleken met lychee vanwege de gelijkenis in smaak en textuur. Longan is rijk aan vitamine C en wordt vaak vers gegeten of toegevoegd aan desserts en drankjes.

6. Jackfruit

Jackfruit is een grote vrucht met een groene, hobbelige schil en een zoet en vezelig vruchtvlees. Het wordt vaak gebruikt als vleesvervanger in vegetarische gerechten vanwege de textuur die lijkt op pulled pork. Jackfruit is rijk aan vezels en vitamine C, en wordt ook gebruikt in desserts en curry’s.

7. Lychee

Lychee is een kleine vrucht met een roze-rode schil en een zoet en sappig vruchtvlees. Het heeft een verfrissende smaak en wordt vaak vers gegeten. Lychee is rijk aan vitamine C en wordt ook gebruikt in sappen, ijs en desserts.

8. Guava

Guava is een tropische vrucht met een groene of gele schil en roze vruchtvlees. Het heeft een zoete en lichtzure smaak en is rijk aan vitamine C en voedingsvezels. Guava wordt vaak vers gegeten, maar kan ook worden verwerkt tot sappen, jam en snoepjes.

9. Starfruit

Starfruit, ook wel bekend als carambola, is een vrucht met een gele of groene schil en een sterachtige vorm. Het vruchtvlees is knapperig en sappig, en heeft een zoete en lichtzure smaak. Starfruit is rijk aan vitamine C en wordt vaak vers gegeten of gebruikt als decoratie in gerechten.

10. Pomelo

Pomelo is een grote citrusvrucht met een dikke, groene of gele schil en sappig vruchtvlees. Het heeft een zoete en lichtzure smaak en lijkt op grapefruit. Pomelo is rijk aan vitamine C en wordt vaak vers gegeten of toegevoegd aan salades en desserts.

Deze lijst is slechts een greep uit de vele fruitsoorten die Vietnam te bieden heeft. Het land heeft een overvloed aan tropische vruchten die niet alleen heerlijk zijn, maar ook boordevol voedingsstoffen zitten. Of je nu een liefhebber bent van exotisch fruit of gewoon op zoek bent naar een gezonde snack, de fruitmarkten van Vietnam zijn zeker een bezoek waard!

Meer Vietnam