Vietnam Blog

Nederland Vietnam Vliegen

Nederland Vietnam Vliegen

Als je van plan bent om van Nederland naar Vietnam te vliegen, zijn er verschillende opties beschikbaar. Of je nu op zoek bent naar een directe vlucht of een tussenstop wilt maken, er zijn genoeg mogelijkheden om je reis soepel te laten verlopen.

Directe vluchten

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die directe vluchten aanbieden van Nederland naar Vietnam. Deze vluchten vertrekken meestal vanaf Schiphol, de grootste luchthaven van Nederland, en komen aan op een van de internationale luchthavens in Vietnam, zoals Tan Son Nhat International Airport in Ho Chi Minhstad of Noi Bai International Airport in Hanoi.

Enkele van de luchtvaartmaatschappijen die directe vluchten aanbieden zijn:

 • KLM
 • Vietnam Airlines
 • Air France
 • Emirates

Directe vluchten hebben vaak het voordeel dat ze minder reistijd met zich meebrengen, omdat er geen tussenstops zijn. Dit kan vooral handig zijn als je geen tijd wilt verspillen en snel op je bestemming wilt aankomen.

Tussenstops

Als je bereid bent om een tussenstop te maken tijdens je vlucht van Nederland naar Vietnam, zijn er nog meer mogelijkheden beschikbaar. Tussenstops kunnen verschillende voordelen hebben, zoals het verkennen van een extra stad of het besparen van kosten op je vlucht.

Enkele populaire luchthavens voor tussenstops op vluchten van Nederland naar Vietnam zijn:

 • Frankfurt Airport (Duitsland)
 • Abu Dhabi International Airport (Verenigde Arabische Emiraten)
 • Guangzhou Baiyun International Airport (China)
 • Singapore Changi Airport (Singapore)

Door een tussenstop te maken, kun je ook profiteren van lagere ticketprijzen, omdat vluchten met tussenstops vaak goedkoper zijn dan directe vluchten. Dit kan vooral handig zijn als je een beperkt budget hebt en bereid bent om wat extra tijd door te brengen tijdens je reis.

Reistips

Als je van plan bent om van Nederland naar Vietnam te vliegen, zijn er enkele handige reistips die je kunt volgen om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen:

 1. Zorg ervoor dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is op het moment van vertrek.
 2. Controleer of je een visum nodig hebt om Vietnam binnen te komen en regel dit op tijd.
 3. Vergelijk verschillende luchtvaartmaatschappijen en ticketprijzen om de beste deal te vinden.
 4. Pak lichte kleding in, aangezien Vietnam een tropisch klimaat heeft.
 5. Neem de benodigde vaccinaties en medicijnen mee en raadpleeg indien nodig een reisadviesbureau.
 6. Boek je accommodatie en eventuele binnenlandse vluchten van tevoren om teleurstellingen te voorkomen.
 7. Leer enkele basiszinnen in het Vietnamees om je communicatie met de lokale bevolking te vergemakkelijken.
 8. Verken de verschillende bezienswaardigheden en culturele hoogtepunten van Vietnam, zoals de Ha Long Bay, de oude stad Hoi An en de Mekong Delta.

Door deze reistips te volgen, kun je je voorbereiden op een geweldige reis van Nederland naar Vietnam en optimaal genieten van alles wat dit prachtige land te bieden heeft.

Meer Vietnam