Vietnam Blog

Renting a Scooter in Vietnam

Renting a Scooter in Vietnam

Het huren van een scooter in Vietnam is een populaire en avontuurlijke manier om het land te verkennen. Met zijn prachtige landschappen, historische bezienswaardigheden en bruisende steden, biedt Vietnam een unieke ervaring voor reizigers. Of je nu door de smalle straatjes van Hanoi wilt rijden of de adembenemende kustlijn van Da Nang wilt verkennen, een scooter is een handig vervoermiddel om je vrijheid en flexibiliteit te geven tijdens je reis.

Waarom een scooter huren in Vietnam?

Het huren van een scooter in Vietnam heeft verschillende voordelen. Hier zijn enkele redenen waarom het een populaire keuze is onder reizigers:

 • Flexibiliteit: Met een scooter kun je gemakkelijk door het drukke verkeer van Vietnam manoeuvreren en toegang krijgen tot plaatsen waar auto’s niet kunnen komen. Je kunt je eigen route bepalen en stoppen waar je maar wilt.
 • Kostenbesparend: Het huren van een scooter is over het algemeen goedkoper dan het huren van een auto of het nemen van taxi’s. Bovendien bespaar je op parkeerkosten, omdat scooters gemakkelijk kunnen worden geparkeerd.
 • Snelheid: Met een scooter kun je gemakkelijk door het verkeer navigeren en sneller op je bestemming aankomen dan met het openbaar vervoer.
 • Avontuur: Het rijden op een scooter in Vietnam is een avontuur op zich. Je kunt genieten van de prachtige landschappen, lokale dorpen verkennen en de lokale cultuur ervaren op een unieke manier.

Waar een scooter huren in Vietnam?

Het huren van een scooter in Vietnam is vrij eenvoudig, omdat er tal van verhuurbedrijven beschikbaar zijn in de meeste toeristische gebieden. Hier zijn enkele plaatsen waar je een scooter kunt huren:

 • Hanoi: De hoofdstad van Vietnam heeft veel verhuurbedrijven die scooters aanbieden aan toeristen. Je kunt een scooter huren bij de luchthaven, in het stadscentrum of bij je accommodatie.
 • Ho Chi Minhstad: Deze bruisende stad in het zuiden van Vietnam heeft ook veel verhuurbedrijven die scooters aanbieden. Je kunt een scooter huren bij de luchthaven, in het stadscentrum of bij je hotel.
 • Hoi An: Deze charmante stad staat bekend om zijn oude stad en prachtige stranden. Hier kun je gemakkelijk een scooter huren bij een van de vele verhuurbedrijven in het stadscentrum.
 • Da Nang: Deze stad aan de kust is een populaire bestemming voor strandliefhebbers. Je kunt een scooter huren bij de luchthaven, in het stadscentrum of bij je accommodatie.

Tips voor het huren van een scooter in Vietnam

Voordat je een scooter huurt in Vietnam, zijn er enkele belangrijke tips die je moet volgen om een veilige en probleemloze ervaring te garanderen:

 1. Controleer de scooter grondig voordat je hem huurt. Zorg ervoor dat alle lichten, remmen en claxon goed werken. Controleer ook de bandenspanning en eventuele schade aan de scooter. Maak foto’s van eventuele bestaande schade om misverstanden te voorkomen.
 2. Draag altijd een helm. Het dragen van een helm is verplicht in Vietnam en het is essentieel voor je veiligheid. Zorg ervoor dat de helm goed past en in goede staat is.
 3. Zorg voor een geldig rijbewijs. Hoewel sommige verhuurbedrijven mogelijk geen rijbewijs vragen, is het belangrijk om er een te hebben om problemen met de politie te voorkomen.
 4. Wees voorzichtig op de weg. Het verkeer in Vietnam kan chaotisch zijn, dus wees altijd alert en defensief tijdens het rijden. Houd je aan de verkeersregels en vermijd roekeloos rijgedrag.
 5. Verzeker jezelf. Controleer of je verzekerd bent voordat je een scooter huurt. Sommige verhuurbedrijven bieden verzekeringen aan, maar het is ook verstandig om je eigen reisverzekering te controleren op dekking.

Verken Vietnam op een scooter

Het huren van een scooter in Vietnam biedt een unieke manier om het land te verkennen en de lokale cultuur te ervaren. Of je nu door de drukke straten van Hanoi wilt rijden, de prachtige rijstvelden van Sapa wilt verkennen of de adembenemende Ha Long-baai wilt bezoeken, een scooter geeft je de vrijheid en flexibiliteit om op je eigen tempo te reizen. Zorg ervoor dat je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt en geniet van het avontuur dat Vietnam te bieden heeft!

Meer Vietnam