Vietnam Blog

Upcoming Vietnam War Movies

Upcoming Vietnam War Movies

De Vietnamoorlog is een belangrijk onderwerp in de filmindustrie en heeft al vele klassiekers voortgebracht. Het is een periode in de geschiedenis die nog steeds veel interesse wekt bij filmmakers en het publiek. In dit artikel zullen we enkele van de aankomende Vietnamoorlogfilms bespreken die binnenkort in de bioscoop te zien zullen zijn.

1. “Da 5 Bloods” (2020)

Regisseur Spike Lee brengt ons “Da 5 Bloods”, een film die zich afspeelt tijdens de Vietnamoorlog en volgt vier Afro-Amerikaanse veteranen die terugkeren naar Vietnam om de overblijfselen van hun squad leader en een verborgen schat te vinden. Met een sterrencast bestaande uit onder andere Delroy Lindo, Clarke Peters en Chadwick Boseman, belooft deze film een krachtig en emotioneel verhaal te vertellen.

2. “The Last Full Measure” (2019)

“The Last Full Measure” is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en volgt een onderzoek naar de moedige daden van de Air Force medic William H. Pitsenbarger tijdens de Vietnamoorlog. Met een sterrencast bestaande uit Sebastian Stan, Samuel L. Jackson en Ed Harris, belooft deze film een eerbetoon te zijn aan de helden die vochten in deze oorlog.

3. “The Things They Carried” (2021)

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Tim O’Brien, vertelt “The Things They Carried” het verhaal van een groep Amerikaanse soldaten tijdens de Vietnamoorlog. De film belooft een diepgaande kijk te geven op de psychologische en emotionele impact van oorlog op de soldaten. Met een sterrencast bestaande uit Tom Hardy, Tye Sheridan en Pete Davidson, is dit een film om naar uit te kijken.

4. “The Platoon” (2022)

Regisseur Oliver Stone, bekend om zijn film “Platoon” uit 1986, werkt aan een vervolg genaamd “The Platoon”. Deze film zal zich opnieuw richten op de ervaringen van Amerikaanse soldaten tijdens de Vietnamoorlog. Hoewel er nog weinig details bekend zijn, is het zeker een film om in de gaten te houden voor liefhebbers van het genre.

5. “The Siege of Firebase Gloria” (2023)

“The Siege of Firebase Gloria” is een remake van de gelijknamige film uit 1989 en vertelt het verhaal van een groep Amerikaanse mariniers die belegerd worden door vijandelijke troepen tijdens de Vietnamoorlog. Met een mix van actie en spanning belooft deze film een eerbetoon te zijn aan de moed en vastberadenheid van de soldaten.

Deze lijst is slechts een greep uit de vele aankomende Vietnamoorlogfilms die in ontwikkeling zijn. Het is duidelijk dat dit historische conflict nog steeds veel filmmakers inspireert om verhalen te vertellen over de moed, opoffering en menselijkheid die tijdens deze oorlog werden getoond. Of je nu een liefhebber bent van oorlogsfilms of geïnteresseerd bent in de geschiedenis, deze films bieden een kans om meer te leren over een belangrijke periode in de wereldgeschiedenis.

Meer Vietnam