Vietnam Blog

Vietnam Cocktail

An Hai Beach

Vietnam Cocktail

De Vietnam Cocktail is een heerlijke en verfrissende drank die zijn oorsprong vindt in Vietnam. Deze exotische cocktail combineert de smaken van verse tropische vruchten met een vleugje rum, waardoor het een favoriete keuze is voor liefhebbers van exotische cocktails.

Ingrediënten

Om een Vietnam Cocktail te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 50 ml witte rum
 • 30 ml vers limoensap
 • 20 ml suikersiroop
 • 50 ml ananassap
 • 50 ml sinaasappelsap
 • Verse muntblaadjes
 • IJs

Bereidingswijze

Volg deze stappen om een verfrissende Vietnam Cocktail te maken:

 1. Voeg de witte rum, vers limoensap, suikersiroop, ananassap en sinaasappelsap toe aan een cocktailshaker.
 2. Voeg een handvol ijs toe aan de shaker.
 3. Schud krachtig gedurende ongeveer 15 seconden om alle ingrediënten goed te mengen.
 4. Giet de cocktail door een zeef in een glas gevuld met ijsblokjes.
 5. Garneer de cocktail met verse muntblaadjes voor een extra verfrissende smaak.
 6. Roer de cocktail voorzichtig door voordat je ervan geniet.

Genieten van de Vietnam Cocktail

De Vietnam Cocktail is perfect om van te genieten op een warme zomerdag of als verfrissend drankje tijdens een feestje. De combinatie van tropische vruchten en rum zorgt voor een heerlijk exotische smaak die je meteen in vakantiestemming brengt.

Deze cocktail kan ook worden aangepast naar persoonlijke voorkeur. Als je van een zoetere smaak houdt, kun je meer suikersiroop toevoegen. Voor een extra kick kun je een scheutje grenadine toevoegen. Experimenteer met verschillende verhoudingen en ingrediënten om jouw perfecte Vietnam Cocktail te creëren.

Daarnaast kun je de presentatie van de cocktail ook naar een hoger niveau tillen door een schijfje limoen of ananas aan de rand van het glas te plaatsen. Dit voegt niet alleen een decoratief element toe, maar geeft ook een extra vleugje smaak aan de cocktail.

Conclusie

De Vietnam Cocktail is een heerlijke en verfrissende drank die perfect is voor liefhebbers van exotische cocktails. Met zijn combinatie van verse tropische vruchten en rum, brengt deze cocktail je meteen in vakantiestemming. Probeer het zelf en geniet van de exotische smaken van Vietnam!

Meer Vietnam