Vietnam Blog

Vietnam Entry Requirements

Vietnam Entry Requirements

Als je van plan bent om naar Vietnam te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de toegangseisen. Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van de Vietnam entry requirements.

Visum

Een van de belangrijkste vereisten voor het betreden van Vietnam is een geldig visum. Er zijn verschillende soorten visa beschikbaar, afhankelijk van het doel en de duur van je verblijf. Hier zijn enkele veelvoorkomende visumopties:

 • Toeristenvisum: Dit visum is geschikt voor reizigers die Vietnam willen bezoeken voor recreatieve doeleinden. Het is meestal geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen.
 • Zakelijk visum: Als je van plan bent om zakelijke activiteiten uit te voeren in Vietnam, heb je een zakelijk visum nodig. Dit visum kan variëren in geldigheidsduur, afhankelijk van je specifieke behoeften.
 • Studentenvisum: Als je van plan bent om in Vietnam te studeren, moet je een studentenvisum aanvragen. Dit visum is meestal geldig voor de duur van je studieprogramma.

Het is belangrijk om je visum ruim van tevoren aan te vragen, aangezien de verwerkingstijd en vereisten kunnen variëren. Je kunt contact opnemen met de Vietnamese ambassade of een visumbureau om het aanvraagproces te starten.

Paspoort

Een geldig paspoort is een andere essentiële vereiste voor het betreden van Vietnam. Zorg ervoor dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is op de dag van aankomst. Anders kan je de toegang tot het land worden geweigerd.

Daarnaast moet je paspoort minimaal één lege visumpagina bevatten voor het plaatsen van het visumstempel. Controleer je paspoort voordat je op reis gaat om eventuele problemen te voorkomen.

Vaccinaties

Hoewel het niet verplicht is, wordt het sterk aanbevolen om bepaalde vaccinaties te krijgen voordat je naar Vietnam reist. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om afgelegen gebieden te bezoeken of langdurig in het land te verblijven.

Enkele veelvoorkomende vaccinaties die worden aanbevolen voor reizen naar Vietnam zijn:

 • Hepatitis A en B
 • Tyfus
 • Difterie, tetanus en polio
 • Japanse encefalitis
 • Rabiës

Neem contact op met je huisarts of een reiskliniek om te bespreken welke vaccinaties voor jou nodig zijn, gebaseerd op je reisplannen en medische geschiedenis.

Andere vereisten

Naast een visum, paspoort en eventuele vaccinaties, zijn er nog enkele andere vereisten waar je rekening mee moet houden bij het betreden van Vietnam:

 • Je moet kunnen aantonen dat je over voldoende financiële middelen beschikt om je verblijf in Vietnam te bekostigen.
 • Je moet een retourticket of bewijs van doorreis kunnen tonen.
 • Sommige nationaliteiten moeten mogelijk een uitreisvisum aanvragen bij aankomst in Vietnam.
 • Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale wetten en voorschriften om problemen te voorkomen tijdens je verblijf.

Het is altijd raadzaam om de meest recente informatie te controleren bij de Vietnamese ambassade of consulaat in jouw land, aangezien de entry requirements kunnen veranderen.

Door op de hoogte te zijn van de Vietnam entry requirements en ervoor te zorgen dat je aan alle vereisten voldoet, kun je genieten van een probleemloze reis naar dit prachtige land.

Meer Vietnam