Vietnam Blog

Vietnam Itinerary 3 Weeks

Vietnam Itinerary 3 Weeks

Als je van plan bent om Vietnam te bezoeken en drie weken de tijd hebt, dan heb je geluk! Vietnam is een prachtig land met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en heerlijk eten. In dit artikel zullen we een gedetailleerd reisschema bespreken voor een geweldige drie weken durende reis door Vietnam.

Week 1: Hanoi en Halong Bay

Je reis begint in de bruisende hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Verken de oude wijk van Hanoi, bezoek de historische bezienswaardigheden zoals de Tempel van de Literatuur en het Ho Chi Minh Mausoleum, en geniet van de heerlijke Vietnamese keuken op de lokale markten en straatstalletjes.

Na een paar dagen in Hanoi is het tijd om naar Halong Bay te gaan. Dit adembenemende UNESCO-werelderfgoed staat bekend om zijn kalkstenen eilanden en smaragdgroene wateren. Maak een boottocht door de baai, verken de grotten en geniet van de prachtige zonsondergangen. Het is een ervaring die je niet mag missen!

Week 2: Hoi An en Hue

Vanuit Halong Bay vlieg je naar de charmante stad Hoi An. Deze historische stad staat bekend om zijn oude architectuur, kleurrijke lantaarns en ambachtelijke winkels. Verken de smalle straatjes, bezoek de oude tempels en geniet van de lokale specialiteiten zoals Cao Lau en White Rose dumplings.

Na Hoi An reis je verder naar Hue, de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Bezoek de keizerlijke stad, de Verboden Paarse Stad en de prachtige Thien Mu-pagode. Maak een boottocht over de Parfumrivier en geniet van het adembenemende uitzicht op de omliggende landschappen.

Week 3: Ho Chi Minhstad en Mekong Delta

Je laatste week begint in Ho Chi Minhstad, ook wel bekend als Saigon. Deze bruisende stad biedt een mix van koloniale architectuur, moderne wolkenkrabbers en levendige markten. Bezoek het War Remnants Museum, de Notre-Dame Basiliek en het historische Herenigingspaleis.

Vanuit Ho Chi Minhstad kun je een dagtocht maken naar de Mekong Delta. Verken de drijvende markten, maak een boottocht door de kanalen en ontdek de lokale ambachten en tradities. Het is een unieke ervaring om het dagelijkse leven van de lokale bevolking te zien en te leren kennen.

Na drie weken vol avontuur en ontdekkingen is het tijd om afscheid te nemen van Vietnam. Het land heeft zoveel te bieden en deze reisroute geeft je een geweldige kans om de hoogtepunten van Vietnam te ervaren. Vergeet niet om je reis goed te plannen, accommodaties en vluchten op tijd te boeken en te genieten van elke seconde van je verblijf in dit prachtige land!

Meer Vietnam