Vietnam Blog

Vietnam Reopening Tourism

Vietnam Reopening Tourism

De COVID-19-pandemie heeft wereldwijd een enorme impact gehad op de toerisme-industrie. Landen over de hele wereld hebben hun grenzen gesloten en reisbeperkingen opgelegd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Vietnam was geen uitzondering en heeft ook strenge maatregelen genomen om de gezondheid en veiligheid van zijn burgers te waarborgen. Echter, met de verbetering van de situatie en de voortgang van vaccinatieprogramma’s, heeft Vietnam plannen aangekondigd om het toerisme weer te openen.

Belangrijke stappen in de heropening van het toerisme in Vietnam

Om het toerisme veilig te heropenen, heeft Vietnam verschillende belangrijke stappen genomen:

 1. Vaccinatieprogramma: Vietnam heeft een uitgebreid vaccinatieprogramma opgezet om zijn bevolking te beschermen tegen COVID-19. Het land heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het vaccineren van zijn burgers, waardoor de kans op besmetting en verspreiding van het virus aanzienlijk is verminderd.
 2. Herziening van reisbeperkingen: Vietnam heeft zijn reisbeperkingen herzien en versoepeld. Het land heeft een systeem van kleurcodes ingevoerd om de risiconiveaus van verschillende regio’s aan te geven. Dit stelt reizigers in staat om op de hoogte te blijven van de actuele situatie en hun reisplannen dienovereenkomstig aan te passen.
 3. Testen en quarantaine: Vietnam heeft strikte test- en quarantaineprotocollen geïmplementeerd om de veiligheid van reizigers te waarborgen. Bij aankomst moeten reizigers mogelijk een negatieve COVID-19-test overleggen en kunnen ze worden onderworpen aan quarantaine, afhankelijk van hun herkomst en de geldende regels.
 4. Stimuleringsmaatregelen: Om het toerisme te stimuleren, heeft Vietnam verschillende stimuleringsmaatregelen aangekondigd. Dit omvat onder andere kortingen op accommodaties, transport en attracties voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Voordelen van het heropenen van het toerisme in Vietnam

Het heropenen van het toerisme in Vietnam brengt verschillende voordelen met zich mee:

 • Economische groei: Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor Vietnam. Het heropenen van het toerisme zal de economie stimuleren en bijdragen aan de groei van het BBP. Het zal ook nieuwe banen creëren en de lokale gemeenschappen ondersteunen die afhankelijk zijn van het toerisme.
 • Culturele uitwisseling: Toerisme biedt de mogelijkheid voor culturele uitwisseling tussen reizigers en de lokale bevolking. Het opent de deur voor het delen van tradities, gewoonten en ervaringen, wat kan leiden tot een beter begrip en waardering van elkaars cultuur.
 • Internationale betrekkingen: Het heropenen van het toerisme zal ook bijdragen aan het versterken van de internationale betrekkingen van Vietnam. Het verwelkomen van buitenlandse reizigers zal de diplomatieke banden versterken en de samenwerking op verschillende gebieden bevorderen.
 • Promotie van natuur en erfgoed: Vietnam heeft een rijke natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed. Het heropenen van het toerisme zal de mogelijkheid bieden om deze prachtige bestemmingen te promoten en te behouden. Het zal ook bewustwording creëren over het belang van natuurbescherming en duurzaam toerisme.

Veilig reizen in Vietnam

Hoewel Vietnam zijn grenzen heropent voor toerisme, is het belangrijk om veilig te reizen en de geldende richtlijnen te volgen. Hier zijn enkele tips voor veilig reizen in Vietnam:

 • Volg de gezondheidsrichtlijnen: Houd u aan de gezondheidsrichtlijnen van Vietnam, zoals het dragen van een mondmasker, regelmatig handen wassen en sociale afstand houden.
 • Informeer uzelf: Blijf op de hoogte van de actuele situatie en eventuele reisadviezen voor Vietnam. Raadpleeg betrouwbare bronnen zoals de officiële website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
 • Neem de nodige voorzorgsmaatregelen: Neem handdesinfectiemiddel, mondmaskers en andere persoonlijke beschermingsmiddelen mee tijdens uw reis. Zorg ervoor dat u voldoende reisverzekering heeft die medische kosten dekt.
 • Respecteer de lokale cultuur: Wees respectvol tegenover de lokale cultuur en tradities. Leer enkele basiszinnen in het Vietnamees om respect te tonen en communiceer met de lokale bevolking met een open geest.

Het heropenen van het toerisme in Vietnam is een positieve stap voor zowel het land als de reizigers. Met de juiste voorzorgsmaatregelen en naleving van de richtlijnen kunnen reizigers genieten van de prachtige bestemmingen en gastvrijheid die Vietnam te bieden heeft. Laten we samenwerken om het toerisme op een veilige en duurzame manier te herstellen.

Meer Vietnam