Vietnam Blog

Vietnam Tips

Vietnam Tips

Als je van plan bent om naar Vietnam te reizen, zijn hier enkele handige tips om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

1. Visum

Een van de belangrijkste dingen om te regelen voordat je naar Vietnam gaat, is het verkrijgen van een visum. Zorg ervoor dat je op tijd een visum aanvraagt, afhankelijk van je nationaliteit en de duur van je verblijf. Er zijn verschillende soorten visa beschikbaar, zoals een toeristenvisum of een zakelijk visum. Controleer de vereisten en zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt.

2. Vaccinaties

Voordat je naar Vietnam reist, is het belangrijk om je te laten vaccineren. Raadpleeg een arts of reisvaccinatiekliniek om te weten welke vaccinaties je nodig hebt. Enkele veelvoorkomende vaccinaties voor Vietnam zijn hepatitis A en B, tyfus, tetanus en buiktyfus. Zorg ervoor dat je je vaccinaties op tijd krijgt, bij voorkeur enkele weken voor je vertrek.

3. Klimaat en kleding

Vietnam heeft een tropisch klimaat, dus het is belangrijk om je kleding hierop aan te passen. Draag lichte en ademende kleding, vooral tijdens de warmere maanden. Vergeet niet om een hoed, zonnebrandcrème en insectenwerend middel mee te nemen. Als je van plan bent om bergachtige gebieden te bezoeken, zoals Sapa, kan het ‘s avonds behoorlijk afkoelen, dus neem ook wat warmere kleding mee.

4. Geldzaken

De lokale valuta in Vietnam is de Vietnamese dong (VND). Zorg ervoor dat je wat contant geld bij je hebt, aangezien niet alle plaatsen creditcards accepteren. Geld wisselen kan bij banken en geautoriseerde wisselkantoren. Het is ook handig om een reiscreditcard mee te nemen voor noodgevallen. Houd er rekening mee dat de meeste geldautomaten een maximumopname hebben, dus verdeel je geld verstandig.

5. Transport

Er zijn verschillende manieren om je in Vietnam te verplaatsen, zoals bussen, treinen, taxi’s en motorfietsen. Het openbaar vervoer is over het algemeen goedkoop en betrouwbaar. Als je van plan bent om een motorfiets te huren, zorg er dan voor dat je een internationaal rijbewijs hebt en vertrouwd bent met het verkeer in Vietnam. Wees altijd voorzichtig en draag een helm.

6. Eten en drinken

Probeer tijdens je verblijf in Vietnam zeker de lokale gerechten uit. Vietnamese keuken staat bekend om zijn smaakvolle en verse ingrediënten. Wees echter voorzichtig met straatvoedsel en drinkwater. Eet alleen bij drukbezochte kraampjes en drink alleen water uit verzegelde flessen. Vermijd ijsblokjes en ongewassen groenten en fruit om maagproblemen te voorkomen.

7. Cultuur en gewoonten

Respecteer de lokale cultuur en gewoonten tijdens je verblijf in Vietnam. Kleed je gepast bij het bezoeken van religieuze plaatsen en bedek je schouders en knieën. Verwijder je schoenen voordat je een tempel of huis binnengaat. Het is ook beleefd om te leren begroeten in het Vietnamees, zoals “Xin chào” (hallo) en “Cảm ơn” (dank je wel).

8. Bezienswaardigheden

Vietnam heeft veel prachtige bezienswaardigheden om te verkennen. Enkele populaire bestemmingen zijn de Ha Long Bay, de oude stad Hoi An, de Mekong Delta en de bruisende stad Ho Chi Minh. Maak een reisroute en plan je bezoeken zorgvuldig om het meeste uit je tijd in Vietnam te halen.

Met deze tips ben je goed voorbereid op je reis naar Vietnam. Geniet van de prachtige landschappen, de rijke cultuur en het heerlijke eten dat dit land te bieden heeft!

Meer Vietnam