Vietnam Blog

Vietnam Visa for Indians

Vietnam Visa for Indians

Als je als Indiër van plan bent om Vietnam te bezoeken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de visumvereisten. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over het Vietnam visum voor Indiërs.

Visumvereisten voor Indiërs

Indiase staatsburgers hebben een visum nodig om Vietnam te bezoeken. Er zijn verschillende soorten visa beschikbaar, afhankelijk van het doel en de duur van je verblijf. Hier zijn de belangrijkste visumopties:

 • Toeristenvisum: Dit visum is bedoeld voor Indiase reizigers die Vietnam willen bezoeken voor toeristische doeleinden. Het is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen.
 • Zakenvisum: Indiase zakenreizigers die van plan zijn om zakelijke activiteiten uit te voeren in Vietnam, moeten een zakenvisum aanvragen. Dit visum is beschikbaar voor een verblijf van maximaal 90 dagen.
 • Studentenvisum: Indiase studenten die in Vietnam willen studeren, moeten een studentenvisum aanvragen. Dit visum is geldig voor de duur van het studieprogramma.

Visumaanvraagproces

Om een Vietnam visum aan te vragen, zijn er verschillende stappen die je moet volgen:

 1. Vul het visumaanvraagformulier in: Je moet een visumaanvraagformulier invullen met je persoonlijke gegevens, reisdetails en het type visum dat je wilt aanvragen.
 2. Verzamel de benodigde documenten: Afhankelijk van het type visum dat je aanvraagt, kunnen de vereiste documenten variëren. Over het algemeen moet je een geldig paspoort, pasfoto’s, een uitnodigingsbrief (indien van toepassing) en bewijs van voldoende financiële middelen overleggen.
 3. Dien je aanvraag in: Nadat je het visumaanvraagformulier hebt ingevuld en de benodigde documenten hebt verzameld, moet je je aanvraag indienen bij de Vietnamese ambassade of het consulaat in India. Je kunt er ook voor kiezen om je visum online aan te vragen via een betrouwbare visumdienst.
 4. Betaal de visumkosten: Er zijn kosten verbonden aan het aanvragen van een Vietnam visum. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de actuele visumkosten en betaal deze tijdens het indienen van je aanvraag.
 5. Wacht op goedkeuring: Na het indienen van je visumaanvraag moet je wachten op goedkeuring. Dit kan enkele werkdagen duren. Zodra je visum is goedgekeurd, ontvang je een visumsticker in je paspoort of een e-visum per e-mail.

Visum bij aankomst

Een andere optie voor Indiase reizigers is het visum bij aankomst. Dit is een handige optie als je geen tijd wilt besteden aan het aanvragen van een visum voordat je naar Vietnam reist. Met een visum bij aankomst kun je Vietnam binnenkomen en bij aankomst op de luchthaven je visum regelen.

Om een visum bij aankomst te verkrijgen, moet je een visumgoedkeuringsbrief aanvragen via een betrouwbare visumdienst. Deze brief stelt je in staat om bij aankomst op de luchthaven een visum te verkrijgen. Zorg ervoor dat je de visumgoedkeuringsbrief afdrukt en meeneemt naar Vietnam.

Belangrijke tips

Hier zijn enkele belangrijke tips om in gedachten te houden bij het aanvragen van een Vietnam visum:

 • Zorg ervoor dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is op het moment van je reis naar Vietnam.
 • Vraag je visum ruim van tevoren aan om vertragingen te voorkomen.
 • Controleer de visumvereisten en zorg ervoor dat je alle benodigde documenten hebt voordat je je aanvraag indient.
 • Als je ervoor kiest om een visumdienst te gebruiken, zorg er dan voor dat je een betrouwbare en erkende dienst selecteert.
 • Lees de visumvoorwaarden zorgvuldig door en zorg ervoor dat je aan alle vereisten voldoet.

Met deze informatie ben je nu goed voorbereid op het aanvragen van een Vietnam visum als Indiase reiziger. Zorg ervoor dat je op tijd begint met het visumaanvraagproces en volg de juiste stappen om een probleemloze reis naar Vietnam te garanderen.

Meer Vietnam