Vietnam Blog

Visum voor Vietnam nodig

Visum voor Vietnam nodig

Een visum voor Vietnam is nodig voor reizigers die van plan zijn om naar Vietnam te gaan. Het visum is een officieel document dat toestemming geeft om het land binnen te komen en er te verblijven voor een bepaalde periode. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de visumvereisten en het aanvraagproces voordat je naar Vietnam reist.

Soorten visums voor Vietnam

Er zijn verschillende soorten visums beschikbaar voor reizigers die Vietnam willen bezoeken. Hieronder volgt een opsomming van de meest voorkomende visums:

 • Toeristenvisum: Dit visum is bedoeld voor reizigers die Vietnam willen bezoeken voor toeristische doeleinden. Het is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen.
 • Zakenvisum: Dit visum is bedoeld voor reizigers die naar Vietnam reizen voor zakelijke doeleinden, zoals het bijwonen van vergaderingen of conferenties. Het is geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen.
 • Studentenvisum: Dit visum is bedoeld voor studenten die van plan zijn om in Vietnam te studeren. Het is geldig voor de duur van het studieprogramma.
 • Werkvisum: Dit visum is bedoeld voor buitenlanders die in Vietnam willen werken. Het is geldig voor een bepaalde periode, afhankelijk van de arbeidsovereenkomst.

Visumvereisten voor Vietnam

Om een visum voor Vietnam aan te vragen, moeten reizigers voldoen aan bepaalde vereisten. Hier zijn de belangrijkste visumvereisten:

 • Geldig paspoort: Reizigers moeten een geldig paspoort hebben dat nog minimaal zes maanden geldig is na de geplande vertrekdatum uit Vietnam.
 • Visumaanvraagformulier: Reizigers moeten een visumaanvraagformulier invullen en indienen. Dit formulier kan online worden ingevuld of bij de Vietnamese ambassade of consulaat worden verkregen.
 • Pasfoto: Reizigers moeten recente pasfoto’s indienen die voldoen aan de specificaties van de Vietnamese autoriteiten.
 • Bewijs van reisarrangementen: Reizigers moeten bewijs van hun reisarrangementen, zoals vliegtickets en hotelreserveringen, kunnen tonen.
 • Visumkosten: Reizigers moeten de vereiste visumkosten betalen bij het indienen van hun visumaanvraag.

Het aanvraagproces voor een visum voor Vietnam

Het aanvraagproces voor een visum voor Vietnam kan variëren, afhankelijk van het type visum en de nationaliteit van de aanvrager. Over het algemeen volgt het aanvraagproces de volgende stappen:

 1. Vul het visumaanvraagformulier in: Reizigers moeten het visumaanvraagformulier invullen met de juiste informatie en ervoor zorgen dat alle vereiste documenten zijn bijgevoegd.
 2. Dien de aanvraag in: Reizigers kunnen hun visumaanvraag online indienen of persoonlijk bij de Vietnamese ambassade of consulaat.
 3. Betaal de visumkosten: Reizigers moeten de vereiste visumkosten betalen bij het indienen van hun visumaanvraag. De kosten kunnen variëren afhankelijk van het type visum en de duur van het verblijf.
 4. Wacht op goedkeuring: Na het indienen van de visumaanvraag moeten reizigers wachten op goedkeuring. Dit kan enkele werkdagen tot enkele weken duren, afhankelijk van het type visum en de verwerkingsduur.
 5. Ontvang het visum: Als de visumaanvraag is goedgekeurd, ontvangen reizigers hun visum. Dit kan per post worden verzonden of persoonlijk worden opgehaald bij de Vietnamese ambassade of consulaat.

Visum bij aankomst

Naast het aanvragen van een visum bij de Vietnamese ambassade of consulaat, is het ook mogelijk om een visum bij aankomst te verkrijgen. Dit geldt echter alleen voor reizigers die Vietnam binnenkomen via bepaalde luchthavens, zoals de internationale luchthavens van Hanoi, Ho Chi Minhstad en Da Nang.

Om een visum bij aankomst te verkrijgen, moeten reizigers een zogenaamde “approval letter” aanvragen bij een erkend visumbureau in Vietnam. Deze brief dient als toestemming om bij aankomst een visum te verkrijgen. Bij aankomst moeten reizigers de brief overhandigen, samen met hun paspoort, pasfoto’s en de vereiste visumkosten.

Conclusie

Een visum voor Vietnam is nodig voor reizigers die het land willen bezoeken. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de visumvereisten en het aanvraagproces om ervoor te zorgen dat je probleemloos kunt reizen. Of je nu een toerist, zakenreiziger, student of werknemer bent, er zijn verschillende soorten visums beschikbaar om aan je specifieke behoeften te voldoen. Vergeet niet om op tijd je visum aan te vragen en alle vereiste documenten in te dienen. Geniet van je reis naar Vietnam!

Meer Vietnam