Vietnam Blog

Vliegvelden Vietnam op kaart

Vliegvelden Vietnam op kaart

Vietnam is een prachtig land in Zuidoost-Azië en heeft een aantal belangrijke vliegvelden die verspreid liggen over het hele land. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste vliegvelden in Vietnam, weergegeven op een kaart.

Vliegvelden in Noord-Vietnam

1. Noi Bai International Airport (HAN) – Dit is het belangrijkste vliegveld van Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Het ligt ongeveer 45 minuten rijden van het stadscentrum en is een belangrijk knooppunt voor internationale en binnenlandse vluchten.

2. Cat Bi International Airport (HPH) – Gelegen in de stad Hai Phong, is dit vliegveld een belangrijke toegangspoort tot de noordelijke regio van Vietnam. Het bedient zowel internationale als binnenlandse vluchten.

3. Van Don International Airport (VDO) – Dit vliegveld ligt in de provincie Quang Ninh en is onlangs geopend om de toeristische trekpleisters zoals de Ha Long-baai te bedienen. Het is een opkomend vliegveld met steeds meer internationale vluchten.

Vliegvelden in Centraal-Vietnam

1. Da Nang International Airport (DAD) – Gelegen in de stad Da Nang, is dit vliegveld een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten. Het bedient ook populaire toeristische bestemmingen zoals Hoi An en Hue.

2. Phu Bai International Airport (HUI) – Dit vliegveld ligt in de buurt van de stad Hue en is een belangrijke toegangspoort tot de historische stad en de omliggende regio. Het bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten.

3. Chu Lai International Airport (VCL) – Gelegen in de provincie Quang Nam, is dit vliegveld voornamelijk gericht op binnenlandse vluchten. Het is echter ook open voor internationale charters en heeft de potentie om in de toekomst meer internationale vluchten te bedienen.

Vliegvelden in Zuid-Vietnam

1. Tan Son Nhat International Airport (SGN) – Dit is het drukste vliegveld van Vietnam en ligt in Ho Chi Minh-stad, de grootste stad van het land. Het is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en bedient als toegangspoort tot Zuid-Vietnam.

2. Can Tho International Airport (VCA) – Gelegen in de stad Can Tho, is dit vliegveld een belangrijke toegangspoort tot de Mekong Delta-regio. Het bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten.

3. Phu Quoc International Airport (PQC) – Dit vliegveld ligt op het eiland Phu Quoc en is een belangrijke toeristische bestemming in Vietnam. Het bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten en is een populaire bestemming voor strandliefhebbers.

Met deze lijst van vliegvelden in Vietnam op een kaart kun je gemakkelijk de verschillende luchthavens lokaliseren en plannen welke het meest geschikt is voor jouw reisroute. Of je nu het noorden, het centrum of het zuiden van Vietnam wilt verkennen, er is altijd een vliegveld in de buurt om je reis comfortabel en efficiënt te maken.

Meer Vietnam