Vietnam Blog

How to Travel Vietnam

How to Travel Vietnam

Als je van plan bent om Vietnam te bezoeken, ben je op de juiste plek. Vietnam is een prachtig land met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en een unieke cultuur. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je Vietnam kunt verkennen en optimaal kunt genieten van je reis.

1. Plan je reisroute

Voordat je naar Vietnam vertrekt, is het belangrijk om je reisroute te plannen. Vietnam is een groot land met veel interessante bestemmingen, dus het is handig om te weten welke plaatsen je wilt bezoeken. Enkele populaire bestemmingen zijn Hanoi, Ho Chi Minh-stad, Hoi An, Halong Bay en Sapa. Maak een lijst van de plaatsen die je wilt zien en bepaal hoeveel tijd je aan elke bestemming wilt besteden.

Daarnaast is het ook belangrijk om te bepalen hoe je door Vietnam wilt reizen. Er zijn verschillende opties, zoals het huren van een auto, het nemen van binnenlandse vluchten, het reizen per trein of het gebruik van bussen. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus kies degene die het beste bij je reisstijl en budget past.

2. Verken de steden

De steden in Vietnam zijn levendig en vol met interessante bezienswaardigheden. Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, is een mix van oude en moderne architectuur. Bezoek het Ho Chi Minh Mausoleum, de Tempel van de Literatuur en de bruisende oude wijk. Ho Chi Minh-stad, voorheen bekend als Saigon, biedt een levendige sfeer, historische bezienswaardigheden zoals het Herenigingspaleis en de Cu Chi-tunnels, evenals bruisende markten en heerlijk eten.

Hoi An is een charmante stad met historische gebouwen, kleurrijke lantaarns en smalle straatjes. Verken de oude stad, bezoek de Japanse overdekte brug en geniet van de lokale keuken. Vergeet ook niet om een boottocht te maken in de prachtige Halong Bay, een UNESCO-werelderfgoedlocatie met adembenemende kalkstenen eilanden.

3. Ervaar de natuurlijke schoonheid

Een van de hoogtepunten van Vietnam is de ongerepte natuurlijke schoonheid. Breng een bezoek aan Sapa, een bergachtige regio in het noorden van Vietnam, en maak trektochten door de rijstterrassen en ontmoet de lokale bergstammen. Verken het Phong Nha-Ke Bang National Park, de thuisbasis van indrukwekkende grotten en karstlandschappen.

Daarnaast is het ook de moeite waard om de Mekong Delta te verkennen, een vruchtbaar gebied met drijvende markten en prachtige kanalen. Maak een boottocht en ervaar het dagelijkse leven van de lokale bevolking.

4. Proef de Vietnamese keuken

De Vietnamese keuken is wereldberoemd en een belangrijk onderdeel van je reiservaring. Probeer de lokale specialiteiten zoals pho (noedelsoep), banh mi (broodje), bun cha (gegrild varkensvlees met noedels) en verse loempia’s. Vergeet ook niet om Vietnamese koffie te proeven, een sterke en geurige koffie die op traditionele wijze wordt gezet.

Daarnaast zijn er ook tal van kooklessen beschikbaar waar je kunt leren hoe je Vietnamese gerechten kunt bereiden. Dit is een leuke en interactieve manier om meer te leren over de lokale keuken.

5. Leer de cultuur kennen

Om Vietnam echt te begrijpen, is het belangrijk om de cultuur en tradities van het land te leren kennen. Bezoek tempels en pagodes, zoals de Tran Quoc-pagode in Hanoi en de Thien Mu-pagode in Hue. Leer over de Vietnamese geschiedenis in het War Remnants Museum in Ho Chi Minh-stad en het Imperial City in Hue.

Daarnaast zijn er ook verschillende festivals en evenementen die je kunt bijwonen, zoals het Tet-festival (Vietnamees Nieuwjaar) en de Vu Lan-festival (een boeddhistisch festival ter ere van voorouders).

Met deze tips ben je goed voorbereid om Vietnam te verkennen en een onvergetelijke reis te maken. Geniet van de prachtige landschappen, de rijke cultuur en de heerlijke keuken van dit fascinerende land!

Meer Vietnam