Vietnam Blog

Visum nodig voor Vietnam

Visum nodig voor Vietnam

Een visum is vereist voor reizigers die Vietnam willen bezoeken. Of je nu voor zaken of toerisme naar Vietnam gaat, het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de visumvereisten voordat je vertrekt. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om een visum voor Vietnam aan te vragen.

Soorten visa voor Vietnam

Er zijn verschillende soorten visa beschikbaar voor reizigers naar Vietnam, afhankelijk van het doel van je reis en de duur van je verblijf. Hier zijn de meest voorkomende visa:

 • Toeristenvisum: Dit visum is bedoeld voor reizigers die Vietnam willen bezoeken voor toeristische doeleinden. Het is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen.
 • Zakelijk visum: Als je van plan bent om naar Vietnam te reizen voor zakelijke doeleinden, zoals het bijwonen van vergaderingen of het afsluiten van contracten, heb je een zakelijk visum nodig. Dit visum is ook geldig voor maximaal 30 dagen.
 • Visum voor lang verblijf: Als je langer dan 30 dagen in Vietnam wilt blijven, moet je een visum voor lang verblijf aanvragen. Dit visum kan worden verlengd en is geschikt voor reizigers die van plan zijn om langere tijd in Vietnam te verblijven, bijvoorbeeld voor werk of studie.

Visumvrijstellingen

Sommige reizigers zijn vrijgesteld van het aanvragen van een visum voor Vietnam, afhankelijk van hun nationaliteit en de duur van hun verblijf. Hier zijn enkele voorbeelden van visumvrijstellingen:

 • Burgers van ASEAN-landen kunnen maximaal 30 dagen visumvrij in Vietnam verblijven.
 • Burgers van Zuid-Korea, Japan, Rusland, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland kunnen maximaal 15 dagen visumvrij in Vietnam verblijven.
 • Burgers van Chili kunnen maximaal 90 dagen visumvrij in Vietnam verblijven.

Houd er rekening mee dat deze visumvrijstellingen kunnen veranderen, dus het is altijd verstandig om de meest recente informatie te controleren voordat je naar Vietnam reist.

Het visum aanvraagproces

Het aanvragen van een visum voor Vietnam kan op verschillende manieren worden gedaan. Hier zijn de meest voorkomende methoden:

 1. Ambassade of consulaat: Je kunt persoonlijk naar de Vietnamese ambassade of consulaat gaan om je visum aan te vragen. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten meeneemt, zoals een geldig paspoort, pasfoto’s en het ingevulde aanvraagformulier.
 2. Visum bij aankomst: Voor reizigers die Vietnam via de luchthaven binnenkomen, is het mogelijk om een visum bij aankomst aan te vragen. Dit vereist echter wel voorafgaande goedkeuring van een visumbureau in Vietnam. Zodra je aankomt, dien je het visum aanvraagformulier in te vullen en de visumkosten te betalen.
 3. Online visumaanvraag: Een andere handige optie is het online aanvragen van een visum voor Vietnam. Dit kan worden gedaan via de officiële website van de Vietnamese overheid of via erkende visumbureaus. Het enige wat je hoeft te doen is het invullen van het aanvraagformulier, het uploaden van de benodigde documenten en het betalen van de visumkosten.

Belangrijke informatie

Voordat je je visum voor Vietnam aanvraagt, zijn er enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Zorg ervoor dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is op het moment van aankomst in Vietnam.
 • Controleer of je alle benodigde documenten hebt voordat je je visum aanvraagt.
 • Houd er rekening mee dat het visumbeleid van Vietnam kan veranderen, dus zorg ervoor dat je de meest recente informatie controleert voordat je je visum aanvraagt.
 • Als je van plan bent om Vietnam te verlaten en later terug te keren, zorg er dan voor dat je een multiple-entry visum aanvraagt.

Door op de hoogte te zijn van de visumvereisten en het juiste visum aan te vragen, kun je zonder problemen genieten van je reis naar Vietnam. Vergeet niet om je visum op tijd aan te vragen en alle benodigde documenten bij de hand te hebben. Veel plezier in Vietnam!

Meer Vietnam