Vietnam Blog

Car Rental Vietnam Self Drive: Ontdek het land op jouw eigen tempo

Car Rental Vietnam Self Drive

Als je van plan bent om Vietnam te verkennen, is het huren van een auto en zelf rijden een geweldige manier om het land op jouw eigen tempo te ontdekken. Met een auto kun je gemakkelijk de prachtige landschappen, historische bezienswaardigheden en charmante dorpjes van Vietnam verkennen. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over het huren van een auto en zelf rijden in Vietnam.

Waarom kiezen voor een self-drive autoverhuur in Vietnam?

Er zijn verschillende redenen waarom het huren van een auto en zelf rijden een populaire keuze is onder reizigers in Vietnam:

 • Vrijheid en flexibiliteit: Met een huurauto heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt je eigen reisschema bepalen en stoppen bij interessante plekken onderweg.
 • Off-the-beat-en-path avonturen: Met een auto kun je gemakkelijk buiten de gebaande paden reizen en afgelegen gebieden verkennen die moeilijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.
 • Comfort en gemak: Met een huurauto kun je reizen in comfort en gemak. Je hoeft je geen zorgen te maken over het dragen van zware bagage of het navigeren door drukke treinen of bussen.
 • Ontdekking op jouw eigen tempo: Met een auto kun je de tijd nemen om de bezienswaardigheden te verkennen die je interesseren en kun je langer blijven op plaatsen die je echt leuk vindt.

Autoverhuurbedrijven in Vietnam

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in Vietnam die self-drive opties aanbieden. Hier zijn enkele van de meest populaire:

 • Avis Vietnam: Avis is een bekend internationaal autoverhuurbedrijf dat betrouwbare auto’s en goede service biedt in Vietnam.
 • Sixt: Hertz is een andere internationale autoverhuurketen die een breed scala aan voertuigen aanbiedt voor self-drive in Vietnam.
 • Europcar Vietnam: Europcar is een populaire keuze onder reizigers vanwege hun uitgebreide vloot en gunstige tarieven.
 • Local car rental companies: Er zijn ook lokale autoverhuurbedrijven in Vietnam die vaak lagere prijzen bieden dan internationale ketens. Het is echter belangrijk om de betrouwbaarheid en kwaliteit van de voertuigen te controleren voordat je een lokale verhuurder kiest.

Verkeersregels en rijomstandigheden in Vietnam

Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de verkeersregels en rijomstandigheden in Vietnam voordat je de weg op gaat. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Rijden aan de rechterkant: In Vietnam rijdt men aan de rechterkant van de weg, vergelijkbaar met de meeste landen ter wereld.
 • Verkeersdrukte: Grote steden zoals Hanoi en Ho Chi Minh City kunnen erg druk zijn, met veel scooters en motorfietsen op de weg. Wees voorzichtig en houd rekening met andere weggebruikers.
 • Verkeersregels: Het is belangrijk om de verkeersregels in Vietnam te volgen. Dit omvat het dragen van een veiligheidsgordel, het stoppen bij rode verkeerslichten en het respecteren van de maximumsnelheid.
 • Wegencondities: De wegen in Vietnam kunnen variëren van goed tot slecht. Hoofdwegen zijn over het algemeen in goede staat, maar secundaire wegen kunnen hobbelig en onverhard zijn. Wees voorzichtig bij het rijden op slechte wegen en pas je snelheid aan.

Belangrijke tips voor self-drive in Vietnam

Om je self-drive avontuur in Vietnam soepel te laten verlopen, zijn hier enkele belangrijke tips om in gedachten te houden:

 • Zorg voor een internationaal rijbewijs: Het is verplicht om een internationaal rijbewijs te hebben om in Vietnam te kunnen rijden. Zorg ervoor dat je dit van tevoren regelt in jouw thuisland.
 • Verzekering: Controleer of jouw autoverhuurbedrijf een goede verzekering biedt. Het is belangrijk om voldoende dekking te hebben in geval van ongevallen of schade aan het voertuig.
 • Navigatie: Zorg ervoor dat je een betrouwbare navigatie-app of een gedetailleerde kaart hebt om je te helpen bij het navigeren door Vietnam. Het kan handig zijn om een lokale simkaart te kopen voor internettoegang onderweg.
 • Brandstof: Tank regelmatig, vooral als je van plan bent om afgelegen gebieden te verkennen waar benzinestations schaars kunnen zijn.
 • Veiligheid: Wees altijd alert en neem de nodige voorzorgsmaatregelen om jouw veiligheid te waarborgen. Parkeer op veilige plaatsen en vergrendel altijd jouw auto wanneer je deze verlaat.

Conclusie

Het huren van een auto en zelf rijden in Vietnam biedt reizigers de vrijheid en flexibiliteit om het land op hun eigen tempo te verkennen. Met een auto kun je gemakkelijk buiten de gebaande paden reizen en afgelegen gebieden ontdekken. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de verkeersregels en rijomstandigheden in Vietnam en volg de belangrijke tips om jouw self-drive avontuur veilig en plezierig te maken. Geniet van de prachtige landschappen en culturele schatten die Vietnam te bieden heeft!

Meer Vietnam