Vietnam Blog

Business Visa Vietnam

Business Visa Vietnam

Een business visa Vietnam is een speciaal visum dat wordt verstrekt aan buitenlandse zakenreizigers die van plan zijn om naar Vietnam te reizen voor zakelijke doeleinden. Dit visum stelt hen in staat om legaal in het land te verblijven en zakelijke activiteiten uit te voeren.

Waarom een business visa Vietnam?

Het verkrijgen van een business visa Vietnam is essentieel voor buitenlandse ondernemers en zakenmensen die van plan zijn om zaken te doen in Vietnam. Het biedt hen de mogelijkheid om legaal in het land te verblijven en te werken, en om te netwerken en zakelijke relaties op te bouwen met lokale bedrijven.

Enkele redenen waarom een business visa Vietnam belangrijk is:

 • Het stelt zakenreizigers in staat om legaal in Vietnam te verblijven en te werken.
 • Het biedt toegang tot zakelijke kansen en markten in Vietnam.
 • Het vergemakkelijkt het opbouwen van zakelijke relaties met lokale bedrijven.
 • Het maakt het mogelijk om deel te nemen aan zakelijke evenementen en conferenties in Vietnam.
 • Het biedt de mogelijkheid om potentiële investeringsmogelijkheden te verkennen.

Soorten business visa Vietnam

Er zijn verschillende soorten business visa Vietnam, afhankelijk van de duur en het doel van het verblijf. Enkele veelvoorkomende soorten zijn:

 1. Single-entry business visa: Dit visum stelt zakenreizigers in staat om eenmalig Vietnam binnen te komen voor zakelijke doeleinden. Het visum is geldig voor een bepaalde periode, meestal 30 of 90 dagen.
 2. Multiple-entry business visa: Dit visum stelt zakenreizigers in staat om meerdere keren Vietnam binnen te komen gedurende een bepaalde periode. Het visum is handig voor frequente zakenreizigers die regelmatig naar Vietnam moeten reizen.
 3. Visa on arrival: Dit is een speciaal type visum dat kan worden verkregen bij aankomst op een van de internationale luchthavens van Vietnam. Het vereist voorafgaande goedkeuring en is handig voor zakenreizigers die geen tijd hebben om een visum aan te vragen bij een Vietnamese ambassade of consulaat.

Hoe een business visa Vietnam aanvragen?

Het aanvragen van een business visa Vietnam kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van het type visum dat nodig is:

 1. Aanvragen bij een Vietnamese ambassade of consulaat: Zakenreizigers kunnen persoonlijk een visum aanvragen bij een Vietnamese ambassade of consulaat in hun eigen land. Dit vereist het invullen van een aanvraagformulier, het verstrekken van de benodigde documenten en het betalen van de visumkosten.
 2. Online aanvragen: Voor visa on arrival kunnen zakenreizigers een online aanvraag indienen via een erkend visumbureau. Dit vereist het invullen van een online aanvraagformulier, het verstrekken van de benodigde documenten en het betalen van de visumkosten. Na goedkeuring ontvangt de zakenreiziger een visumgoedkeuringsbrief, die bij aankomst op de luchthaven kan worden omgezet in een visum.

Vereisten voor een business visa Vietnam

Om in aanmerking te komen voor een business visa Vietnam, moeten zakenreizigers voldoen aan bepaalde vereisten. Enkele veelvoorkomende vereisten zijn:

 • Een geldig paspoort met minimaal zes maanden geldigheid.
 • Een ingevuld visumaanvraagformulier.
 • Een pasfoto conform de visumvereisten.
 • Een uitnodigingsbrief van een Vietnamese partner of organisatie.
 • Bewijs van zakelijke activiteiten of een zakelijk plan.
 • Bewijs van voldoende financiële middelen om het verblijf in Vietnam te dekken.

Conclusie

Een business visa Vietnam is van essentieel belang voor buitenlandse zakenreizigers die van plan zijn om zaken te doen in Vietnam. Het biedt hen de mogelijkheid om legaal in het land te verblijven en zakelijke activiteiten uit te voeren. Met verschillende soorten visa en aanvraagmethoden kunnen zakenreizigers het meest geschikte visum kiezen op basis van hun behoeften. Het is belangrijk om te voldoen aan de vereisten en tijdig een visum aan te vragen om een soepel zakelijk verblijf in Vietnam te garanderen.

Meer Vietnam