Vietnam Blog

Riksja Vietnam: Ontdek het land op een unieke manier

Als je op zoek bent naar een unieke en avontuurlijke manier om Vietnam te verkennen, dan is een riksja tour de perfecte keuze. Met een riksja kun je op een ontspannen tempo door de straten van Vietnam rijden en genieten van de prachtige landschappen en culturele hoogtepunten. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de riksja tours in Vietnam en waarom dit een geweldige manier is om het land te ontdekken.

Wat is een riksja?

Een riksja is een traditioneel vervoermiddel dat veel wordt gebruikt in Aziatische landen, waaronder Vietnam. Het bestaat uit een tweewielige kar die wordt voortgetrokken door een persoon op een fiets. De passagiers zitten comfortabel in de kar en kunnen genieten van het uitzicht terwijl ze worden rondgereden. Riksja’s zijn erg populair in Vietnam vanwege hun gemak en charme.

Waarom kiezen voor een riksja tour in Vietnam?

Er zijn verschillende redenen waarom een riksja tour een geweldige keuze is om Vietnam te verkennen:

  1. Authentieke ervaring: Met een riksja tour krijg je de kans om Vietnam op een authentieke manier te ervaren. Je kunt de drukke straten van Hanoi of Ho Chi Minh City verkennen en de lokale bevolking ontmoeten. Dit geeft je een dieper inzicht in de cultuur en het dagelijks leven van de Vietnamese mensen.
  2. Flexibiliteit: Met een riksja kun je op plaatsen komen waar andere voertuigen niet kunnen komen. Je kunt door smalle steegjes en lokale markten rijden, waardoor je een uniek perspectief krijgt op het land. Bovendien kun je op elk gewenst moment stoppen om foto’s te maken of bezienswaardigheden te bezoeken.
  3. Milieuvriendelijk: Riksja’s zijn een milieuvriendelijke manier van reizen, omdat ze geen brandstof verbruiken en geen schadelijke uitstoot produceren. Door te kiezen voor een riksja tour draag je bij aan het behoud van de natuurlijke schoonheid van Vietnam.
  4. Comfortabel en ontspannen: In een riksja kun je comfortabel zitten en genieten van het uitzicht terwijl je wordt rondgereden. Het is een ontspannen manier van reizen, waarbij je niet zelf hoeft te navigeren of je zorgen hoeft te maken over het verkeer.

Populaire riksja tours in Vietnam

Er zijn verschillende populaire riksja tours die je kunt maken in Vietnam. Hier zijn enkele van de meest aanbevolen tours:

1. Hanoi Old Quarter Tour

De Hanoi Old Quarter Tour is een geweldige manier om de bruisende straten van de oude wijk van Hanoi te verkennen. Je kunt door smalle steegjes rijden, lokale markten bezoeken en historische bezienswaardigheden ontdekken, zoals de Tempel van de Literatuur en het Hoan Kiem-meer.

2. Hue Imperial City Tour

De Hue Imperial City Tour neemt je mee naar de oude keizerlijke stad Hue, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je kunt de prachtige paleizen, tempels en tuinen verkennen terwijl je wordt rondgereden in een riksja. Deze tour biedt een unieke kijk op de rijke geschiedenis van Vietnam.

3. Ho Chi Minh City Night Tour

De Ho Chi Minh City Night Tour is een geweldige manier om de bruisende sfeer van de stad ‘s avonds te ervaren. Je kunt door de verlichte straten rijden, lokale eetkraampjes bezoeken en genieten van het nachtleven van Ho Chi Minh City. Deze tour is een echte aanrader voor liefhebbers van lekker eten en levendige sfeer.

Praktische tips voor een riksja tour in Vietnam

Als je van plan bent om een riksja tour in Vietnam te maken, zijn hier enkele praktische tips om je reis soepel te laten verlopen:

  • Zorg ervoor dat je een betrouwbare en erkende riksja chauffeur kiest. Vraag naar aanbevelingen van andere reizigers of vraag advies aan je hotel.
  • Onderhandel altijd over de prijs voordat je aan de tour begint. Zorg ervoor dat je duidelijk bent over de duur van de tour en eventuele extra kosten.
  • Neem voldoende water en zonnebrandcrème mee, vooral als je een tour maakt tijdens warme dagen.
  • Draag comfortabele kleding en schoenen, omdat je langere tijd in de riksja zult zitten.
  • Respecteer de lokale cultuur en gebruiken. Vraag toestemming voordat je foto’s maakt van de lokale bevolking en respecteer eventuele beperkingen bij religieuze plaatsen.

Conclusie

Een riksja tour in Vietnam is een unieke en avontuurlijke manier om het land te verkennen. Het biedt een authentieke ervaring, flexibiliteit, milieuvriendelijkheid en comfort. Met populaire tours zoals de Hanoi Old Quarter Tour, Hue Imperial City Tour en Ho Chi Minh City Night Tour, is er voor elk wat wils. Zorg ervoor dat je enkele praktische tips volgt om je riksja tour soepel te laten verlopen. Dus waar wacht je nog op? Stap in een riksja en ontdek de schoonheid van Vietnam op een unieke manier!

Meer Vietnam