Vietnam Blog

Sim in Vietnam: Een Gids voor Mobiele Communicatie

Sim in Vietnam is een essentieel onderwerp voor reizigers en expats die naar dit prachtige land reizen. Of je nu van plan bent om een paar weken door Vietnam te reizen of er voor langere tijd te verblijven, een lokale simkaart kan je helpen om in contact te blijven met vrienden, familie en lokale diensten. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over het verkrijgen en gebruiken van een simkaart in Vietnam.

Waarom een lokale simkaart in Vietnam?

Als je van plan bent om in Vietnam te reizen of er voor langere tijd te verblijven, is het hebben van een lokale simkaart een slimme keuze. Hier zijn een paar redenen waarom:

 • Lagere kosten: Het gebruik van een lokale simkaart is meestal veel goedkoper dan het gebruik van roamingdiensten van je thuisprovider. Je kunt genieten van lokale tarieven voor bellen, sms’en en internetten.
 • Lokale nummer: Met een lokale simkaart krijg je een Vietnamees telefoonnummer, wat handig is voor het ontvangen van lokale oproepen en sms’jes. Het hebben van een lokaal nummer kan ook nuttig zijn bij het registreren voor lokale diensten en het doen van zakelijke transacties.
 • Onbeperkte communicatie: Met een lokale simkaart heb je de vrijheid om onbeperkt te communiceren met lokale contacten. Je kunt gemakkelijk bellen, sms’en en internetten zonder je zorgen te maken over hoge kosten of beperkingen.

Hoe een simkaart te verkrijgen in Vietnam

Het verkrijgen van een simkaart in Vietnam is een eenvoudig proces. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Zoek een betrouwbare mobiele provider: Vietnam heeft verschillende mobiele providers, zoals Viettel, Vinaphone en Mobifone. Onderzoek de tarieven, dekking en services van elke provider om de beste keuze te maken.
 2. Bezoek een winkel of kiosk: Ga naar een winkel of kiosk van de gekozen mobiele provider. Deze zijn te vinden in de meeste steden en toeristische gebieden.
 3. Kies een simkaart en plan: Kies een simkaart die past bij je behoeften en budget. De meeste providers bieden verschillende prepaid-plannen aan, afhankelijk van je gebruik van bellen, sms’en en internetten.
 4. Registratie: Bij het kopen van een simkaart moet je je identiteitsbewijs (paspoort) tonen en een registratieformulier invullen. Dit is een verplichte stap van de Vietnamese overheid om misbruik van simkaarten te voorkomen.
 5. Activering: Nadat je de simkaart hebt gekocht en geregistreerd, zal de verkoper deze voor je activeren. Dit kan enkele minuten duren.

Tips voor het gebruik van een simkaart in Vietnam

Om het meeste uit je simkaart in Vietnam te halen, zijn hier een paar handige tips:

 • Top-up tegoed: Zorg ervoor dat je voldoende tegoed op je simkaart hebt om te bellen, sms’en en internetten. Je kunt tegoed kopen bij supermarkten, gemakswinkels en bij de meeste mobiele providerwinkels.
 • Controleer je saldo: Om te voorkomen dat je zonder tegoed komt te zitten, controleer regelmatig je saldo. Dit kan meestal worden gedaan door een speciale code in te voeren op je telefoon.
 • Gebruik wifi waar mogelijk: Hoewel je met je simkaart toegang hebt tot mobiele data, kan het gebruik van wifi in cafés, restaurants en accommodaties je helpen om je datalimiet te sparen.
 • Overweeg een data-pakket: Als je van plan bent om veel gebruik te maken van internet, overweeg dan het kopen van een data-pakket. Dit kan je helpen om kosten te besparen en een snellere internetverbinding te krijgen.
 • Behoud je simkaart: Als je van plan bent om Vietnam opnieuw te bezoeken, bewaar dan je simkaart. Je kunt deze opnieuw gebruiken bij je volgende bezoek, zolang je deze binnen een bepaalde periode opwaardeert.

Conclusie

Een simkaart in Vietnam hebben is een slimme keuze voor reizigers en expats. Het biedt lagere kosten, onbeperkte communicatie en een lokaal nummer. Door de eenvoudige stappen te volgen om een simkaart te verkrijgen en de handige tips te volgen, kun je optimaal gebruik maken van je mobiele communicatie in Vietnam. Geniet van je verblijf en blijf in contact!

Meer Vietnam